A Budapest Fejlesztési Központ irányításával készül a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia, amelynek legfontosabb célja a vasút versenyképességének és kapacitásának növelése az agglomerációs közlekedésben. Mivel jó közlekedési rendszert akarnak, kíváncsiak a te vélemyényedre is. Az online kérdőívet a cikkünk alján találod.

A Budapesti Fejlesztési Központ kíváncsi az érintettek véleményére Tatabányától Hatvanig, Váctól Székesfehérváig, Esztergomtól Lajozsmizséig, Szolnoktól Dunaújvárosig, hogy megtudják, mi a legfontosabb ahhoz, hogy jobbá, versenyképesebbé váljon a vasút – írja Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ igazgatója a közösségi oldalán.

A vizsgálat célja az ingázók közlekedési szokásainak feltérképezése, az utazási módok, vonat, busz, autó közötti váltási hajlandóság felmérése, valamint a vasúthasználattal kapcsolatos előnyök és hátrányok azonosítása. A hévek és vonatok fedélzetén osztott kérdőívek mellett online kérdőív kitöltésére is van lehetőség augusztus 23-áig.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Mindenki véleményére számítanak, függetlenül attól, hogy ma autóval, busszal vagy vonattal, esetleg más módon ingázik, annak érdekében, hogy ezek az adatok és információk is segítsenek a következő évtizedek vasúti fejlesztéseinek alakításában.

Jó közlekedést akarnak, többen ülhetnek vonatra

A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia a Miniszterelnökséggel és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, valamint a MÁV csoporttal együttműködésben készül. A stratégia kulcsfontosságú célkitűzése, hogy az agglomerációs települések és a budapesti külső kerületek lakói sűrűbb, magasabb színvonalú és gyorsabb vasúti szolgáltatást kapjanak.

Ha ez megvalósul, jelentősen növekedhet a vasutat választók száma, csökken a közút terhelése, a környezet- és klímabarátabb kötöttpályás közlekedés összességében vonzóbbá válhat.

Még rengeteg a teendő

„Tudjuk és személyesen én is tudom jól, hogy bár számos új jármű érkezett és érkezik a MÁV-hoz, több elővárosi vasútvonal felújítása megtörtént vagy jelenleg is zajlik, még rengeteg a teendő.” – írja Vitézy Dávid, majd így folytatja:

„Szinte minden téren fejlesztésre szorul a vasút a fővárosban és környékén és természetesen azt is látjuk, hogy – akár csak az elmúlt egy-két napban – milyen komoly, napi szintű problémákkal kell szembe néznie az utazóknak.

KItöltöttük a kérdőívet

Éppen ezért készül ez a stratégia és beruházási program, hogy a vasút a mai utasait és a jövőbeni, potenciális, buszról vagy autóról váltó utasait is XXI. századi színvonalon tudja kiszolgálni – és ezért bíztatok mindenkit, hogy töltse ki a kérdőívet.” – írja a vezérigazgató.

A BudaPestkörnyéke.hu szerkesztőségében kitöltöttük a kérdőívet, 5 perc alatt elkészültünk vele. A közlekedési szokások mellett a társadalmi csoport beazonosításához szükséges kérdélseket is feltesznek, de nem tolakodóak, teljesen névtelen a kérdőív. Ha sokan kitöltik akár tényleg kijöhet belőle egy jó stratégia.

A kérdőívet ide kattintva te is kitöltheted

Kiemelt kép forrása: BFK/Nyitrai Dávid