A Budapest Fejlesztési Központ irányításával készül a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia, amelynek legfontosabb célja a vasút versenyképességének és kapacitásának növelése az agglomerációs közlekedésben. Mivel jó közlekedési rendszert akarnak, kíváncsiak a te vélemyényedre is. Az online kérdőívet a cikkünk alján találod.

A Budapesti Fejlesztési Központ kíváncsi az érintettek véleményére Tatabányától Hatvanig, Váctól Székesfehérváig, Esztergomtól Lajozsmizséig, Szolnoktól Dunaújvárosig, hogy megtudják, mi a legfontosabb ahhoz, hogy jobbá, versenyképesebbé váljon a vasút – írja Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ igazgatója a közösségi oldalán.

A vizsgálat célja az ingázók közlekedési szokásainak feltérképezése, az utazási módok, vonat, busz, autó közötti váltási hajlandóság felmérése, valamint a vasúthasználattal kapcsolatos előnyök és hátrányok azonosítása. A hévek és vonatok fedélzetén osztott kérdőívek mellett online kérdőív kitöltésére is van lehetőség augusztus 23-áig.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Mindenki véleményére számítanak, függetlenül attól, hogy ma autóval, busszal vagy vonattal, esetleg más módon ingázik, annak érdekében, hogy ezek az adatok és információk is segítsenek a következő évtizedek vasúti fejlesztéseinek alakításában.

Jó közlekedést akarnak, többen ülhetnek vonatra

A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia a Miniszterelnökséggel és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, valamint a MÁV csoporttal együttműködésben készül. A stratégia kulcsfontosságú célkitűzése, hogy az agglomerációs települések és a budapesti külső kerületek lakói sűrűbb, magasabb színvonalú és gyorsabb vasúti szolgáltatást kapjanak.

Ha ez megvalósul, jelentősen növekedhet a vasutat választók száma, csökken a közút terhelése, a környezet- és klímabarátabb kötöttpályás közlekedés összességében vonzóbbá válhat.

Még rengeteg a teendő

„Tudjuk és személyesen én is tudom jól, hogy bár számos új jármű érkezett és érkezik a MÁV-hoz, több elővárosi vasútvonal felújítása megtörtént vagy jelenleg is zajlik, még rengeteg a teendő.” – írja Vitézy Dávid, majd így folytatja:

„Szinte minden téren fejlesztésre szorul a vasút a fővárosban és környékén és természetesen azt is látjuk, hogy – akár csak az elmúlt egy-két napban – milyen komoly, napi szintű problémákkal kell szembe néznie az utazóknak.

KItöltöttük a kérdőívet

Éppen ezért készül ez a stratégia és beruházási program, hogy a vasút a mai utasait és a jövőbeni, potenciális, buszról vagy autóról váltó utasait is XXI. századi színvonalon tudja kiszolgálni – és ezért bíztatok mindenkit, hogy töltse ki a kérdőívet.” – írja a vezérigazgató.

A BudaPestkörnyéke.hu szerkesztőségében kitöltöttük a kérdőívet, 5 perc alatt elkészültünk vele. A közlekedési szokások mellett a társadalmi csoport beazonosításához szükséges kérdélseket is feltesznek, de nem tolakodóak, teljesen névtelen a kérdőív. Ha sokan kitöltik akár tényleg kijöhet belőle egy jó stratégia.

A kérdőívet ide kattintva te is kitöltheted

Kiemelt kép forrása: BFK/Nyitrai Dávid