A Lidl, Aldi, Penny versenytársa lesz az Oroszországban is szuperolcsósak számító Mere bolthálózat. A diszkontlánc az első üzletét egy Spar helyén nyithatja meg a 4. kerületben, aztán jönnek a többi boltok. A helyi csoportokban sokan fikázzák az orosz láncot, mások bizalmat szavaznak neki, láthatóan a moszkvai bolthálózat megosztja a vásárlókat.

A 4. kerületben nyit az első Mere

Káposztásmegyeren, a 4. kerületben nyílhat meg a rendkívül alacsony árairól ismert orosz diszkontlánc, a Mere első magyarországi üzlete. A Világgazdaság újpesti lapértesülések alapján arról ír, hogy már a káposztásmegyeri helyszín is megvan: egy, a közelmúltban bezárt Spar-áruház helyén nyithatnak. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Vác is célkeresztben

A Mere Budapest mellett már vidéki városokat is kinézett terjeszkedésre, legalábbis erre utal, hogy Vácon és Szegeden is tárgyalnak ingatlanbérlésről. Úgy tudni, a 4. kerületi boltot is bérelnék. Boltnyitási dátumot még nem jelentettek be, de ha a tervek szerint halad a magyarországi piacra lépés, várhatóan még az idén, az év végéhez közeli időpontban nyílhat meg az első itthoni Mere.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nagy ambíciók

Az elkövetkező évben húsz üzletet nyitnak Budapesten és az agglomerációban. Három éven belül pedig már 200 bolttal fognak rendelkezni 700 millió eurós (durván 280 milliárd forint) forgalom mellett. Összehasonlításul: a Lidlnek van körülbelül ennyi üzlete – de nekik ehhez nagyjából 15 évre volt szükségük.

Oroszország legalja, vagy tényleg jó lesz?

A Mere a diszkontok közül is a legolcsóbb akar lenni, letarolná a piacot. Az Origo beszámolója szerint orosz vállalat az elmúlt hetekben már megkezdte az alkalmazottak toborzását. Az egyik káposztásmegyeri Facebook-csoportban azt írják a Mere hálózatról, hogy “Oroszországban ez a legalja, a legolcsóbb és a leghitványabb minőségű élelmiszerekkel.” Mások arról írnak, hogy jobban örülnének egy Lidlnek, megint mások pedig azt írják, hogy Spanyolországban is van orosz áruházlánc jó árukkal, jó áron. Úgy tűnik a helyieket megosztja az orosz bolthálózat érkezésének híre.

Szerény belső

Az alábbi videóban látható, hogyan néz ki belülről egy Mere. A felvételek alapján roppant szegényes a berendezés, lényegében falak vannak, raklapokra pakolt árúk és néhány pénztár. Ha nagyon olcsó lesz, biztos sokan megkedvelik, de a szerény körülményeket elnézve hasonló sorsra juthat, mint a Lidl, amely szintén szegényes belsővel indult, aztán rájöttek, hogy többet költenek náluk a vásárlók, ha minőségibb kinézete van a boltoknak és a termékeknek. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Itt a videó egy Meréről

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból