Maci etetés fakanállal, farkas vonyítás kismotorról és itt vannak Mikulás rénszarvasai is! Mindent tud a Veresegyházi Medveotthon, amit egy családi kirándulóhelytől elvárunk. Aki még nem járt itt, ne hagyja ki mert nagy élmény és cuki családi képek forrása.

Sok látogató

A megérkezéskor már egyértelmű: sok a látogató, alig találunk parkolóhelyet, de a személyzet kedvesen mutatja, merre forduljunk az autóval.

Parkoló a bejáratnál

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Jegyárak

Jegyváltáskor újabb kellemes meglepetés: baráti árak várnak, nem tűnik lehúzásnak a hely. A családi jegy esetében személyenként 800 forintért be lehet jutni a parkba.

A medvepark főutcája

Látványosság

A parkolótól kellemes sétával érhető el az első látványosság: kismaci fekszik egy asztalon és dögönyözteti magát a gondozójával. Átellenben játszótér, a széles sétányon pedig csilingelve érkezik az autós kisvasút.

Ingyen kismotort kapnak a gyerekek

Élmény

Az apróságok a macik mellett talán a legjobban az ingyenesen használható  műanyag, lábbal hajtható motorokat értékelik. Így nem kell apának a kezében cipelni a gyereket, megy magától, hiszen a motor hajtása is élmény.

Farkasok is vannak

Csüngő hasú malacok

Egyszer csak őrületes vonyításba kezdenek a farkasok, etetik őket. A szürke ordasok mellett mosómedvék, ormányos macik, kecskék, csüngő hasú malacok szimatolják a nézelődőket és igen, itt van Mikulás egyik rénszarvasa is.

Rénszarvas

Fakanállal lehet etetni őket

A maci-show folytatódik. Az egyik megtermett példány talán már cukorbeteg a napi mézadagjától, amit fakanállal lehet nekik adni a kerítésen keresztül.

Látogatók a maciknál

Az egyetlen Európában

Az öt és fél hektár területen kialakított Veresegyházi Medveotthon Közép-Európa egyetlen Medveotthona, mely az Állatvédő Világszervezet és a Veresegyházi Önkormányzat összefogásával jött létre. Évi 200,000 látogatója van, 2009 őszén kapta meg az állatkert minősítést.

Mosómaci

Barlang is van

A védőrendszerrel körbekerített területen a medvék számára tizenkét, szűk bejáratú, de öblös barlang, valamint két, egyenként 160 négyzetméteres tó készült, ami az ivóvizüket és a játék lehetőségét is biztosítja számukra. A macik kifutójához tartozó erdős terület pedig a fára mászás, a rejtőzködés és a hűsölés örömét nyújtja.

Közel a farkasokhoz

Látványosság

A Medveotthon területe folyamatosan épül-szépül, változik. Mára már egy kihagyhatatlan idegenforgalmi látványossággá vált, Budapesttől mindössze 25 km-re. Szórakozási lehetőségeit is bővíti, így a gyermekek a park területén találnak játszóteret, kismozdonyt, látványliftet, tudnak macis érmét sajtolni, és szembe nézhetnek a farkassal. A legfontosabb persze, hogy saját kezükkel, fakanálból etethetik meg mézzel a mindig éhes mackókat, Micimackó barátait. Jó móka ez az agglomerációban, nem érdemes kihagyni!

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu