Maci etetés fakanállal, farkas vonyítás kismotorról és itt vannak Mikulás rénszarvasai is! Mindent tud a Veresegyházi Medveotthon, amit egy családi kirándulóhelytől elvárunk. Aki még nem járt itt, ne hagyja ki mert nagy élmény és cuki családi képek forrása.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

A megérkezéskor már egyértelmű: sok a látogató, alig találunk parkolóhelyet, de a személyzet kedvesen mutatja, merre forduljunk az autóval.

Jegyváltáskor újabb kellemes meglepetés: baráti árak várnak, nem tűnik lehúzásnak a hely. A családi jegy esetében személyenként 800 forintért be lehet jutni a parkba.

A parkolótól kellemes sétával érhető el az első látványosság: kismaci fekszik egy asztalon és dögönyözteti magát a gondozójával. Átellenben játszótér, a széles sétányon pedig csilingelve érkezik az autós kisvasút.

Az apróságok a macik mellett talán a legjobban az ingyenesen használható  műanyag, lábbal hajtható motorokat értékelik. Így nem kell apának a kezében cipelni a gyereket, megy magától, hiszen a motor hajtása is élmény.

Egyszer csak őrületes vonyításba kezdenek a farkasok, etetik őket. A szürke ordasok mellett mosómedvék, ormányos macik, kecskék, csüngő hasú malacok szimatolják a nézelődőket és igen, itt van Mikulás egyik rénszarvasa is.

A maci-show folytatódik. Az egyik megtermett példány talán már cukorbeteg a napi mézadagjától, amit fakanállal lehet nekik adni a kerítésen keresztül.

Az öt és fél hektár területen kialakított Veresegyházi Medveotthon Közép-Európa egyetlen Medveotthona, mely az Állatvédő Világszervezet és a Veresegyházi Önkormányzat összefogásával jött létre. Évi 200,000 látogatója van, 2009 őszén kapta meg az állatkert minősítést.

A védőrendszerrel körbekerített területen a medvék számára tizenkét, szűk bejáratú, de öblös barlang, valamint két, egyenként 160 négyzetméteres tó készült, ami az ivóvizüket és a játék lehetőségét is biztosítja számukra. A macik kifutójához tartozó erdős terület pedig a fára mászás, a rejtőzködés és a hűsölés örömét nyújtja.

A Medveotthon területe folyamatosan épül-szépül, változik. Mára már egy kihagyhatatlan idegenforgalmi látványossággá vált, Budapesttől mindössze 25 km-re. Szórakozási lehetőségeit is bővíti, így a gyermekek a park területén találnak játszóteret, kismozdonyt, látványliftet, tudnak macis érmét sajtolni, és szembe nézhetnek a farkassal. A legfontosabb persze, hogy saját kezükkel, fakanálból etethetik meg mézzel a mindig éhes mackókat, Micimackó barátait. Jó móka ez az agglomerációban, nem érdemes kihagyni!

Fotók: BPK