Mint a filmekben, úgy tűnt el Gombos Dezső egy tavaszi éjszakán. családja elképzelni sem tudja, merre lehet a kámforrá vált férfi. Végső elkeseredésükben már csak a pénzjutalomban reménykednek.

Évek óta hiába várnak

Közel két éve annak, hogy Gombos Dezső május 3-án nyomtalanul eltűnt a pest vármegyei Tura községből. Fia most ötmillió forintot ajánl fel annak, aki tudja, merre lehet édesapja – derül ki a Blikk cikkéből. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Világgá ment

A férfi misztikus körülmények közepette tűnt el. Az éjszaka közepén egyszer csak fogta magát, telefonjával és személyes irataival a kezében kisétált turai háza ajtaján, élettársa pedig az igazak álmát aludta, s fel se tűnt neki, hogy párja elindult.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mint ha a föld nyelte volna el

Amikor reggel észrevette, hogy nincs otthon, akkor azonnal értesítette családját, akik rögvest keresésére indultak. „Mint az őrült elkezdünk járni a környező utcákat, házakat, gyakorlatilag minden bokorba benéztünk. A közeli erdőket is átfésültük, sajnos mindhiába. Mintha a föld nyelte volna el apukámat” – idézte fel ifjabb Gombos Dezső.

A semmire sem használható kamerafelvétel

Mint mondta, a rendőrség is bekapcsolódott a keresésbe, de ők sem jutottak semmire. Azt hittem, csak a filmekben látni olyat, hogy valaki minden nyom nélkül felszívódik – jegyezte meg hitetlenkedve, Ugyanakkor az egyik szomszédnak van kameraképe arról, hogy a férfi kilép az utcára.

Bíztatónak tűnő jelek, amelyek kudarcba fulladtak

Ám ez sem vezetett eredményre, ugyanis csak az látszik a képeken, hogy elindul az utcán, a település többi kamerája pedig nem működött abban az időben. Noha a telefont sikerült bemérni, azonban mire odaértek a készülék által megjelölt helyre, már senki sem volt ott. A mobil még pár napig kicsöngött, de senki nem vette fel.

Nem lettek okosabbak

„Mi tényleg mindent megpróbáltunk, hogy megtaláljuk aput. Szerintem nincs olyan ember Turán, aki ne kérdeztünk meg, hátha tud valamit. Bármilyen hihetetlen, de okosabbak nem lettünk. Ennyire nyom nélkül szerintem még ember nem szívódott fel” – mondta elkeseredetten az eltűnt férfi fia.

Pszichés gondjai voltak

Ráadásul a bankkártyát sem használták, így ez az irány is zsákutca. „Apu imádta a családját, mi voltunk a mindenei. Lelki, magánéleti gondjai, vitái nem voltak, teljes békében élt a környezetével. Viszont egy pszichés betegség gyötörte, amire gyógyszert is szedett” – mondta a fiú.

Talán segít a pénz

Ugyan számolnak azzal, hogy bekövetkezett a legrosszabb, ugyanakkor még Dezső holtteste sem került elő, ezért még él bennük a remény. „Már tényleg nincs más ötletem, mint a pénzfelajánlás. Talán ennyi pénz kinyitja annak a száját, aki tudja, hol van az édesapám” -osztotta meg reményét Dezső.

Aki tud valamit, itt jelentkezhet

A rendőrség is a mai napig eltűntként tartja számon és keresi a 46 éves férfit. Eltűnésekor bordó színű széldzsekit és fekete félcipőt viselt. A Gödöllői Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-2897 telefonszámon, illetve tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámán, vagy a 112-es központi segélyhívó számon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)