A fővárosi rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint sorozatjelleggel követett el lopásokat a 13. kerületben; két tanári szobát is kiszemelt.

Több lopás

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 32 éves férfi 2022 szeptemberében több lopást is elkövetett Budapest 13. kerületében. Először 2022. szeptember 5-én a Mór utcából lopott el egy segédmotoros kerékpárt, aminek csomagtartójában különböző szerszámok is voltak. A kerületi rendőrök másnap megtalálták a motort, azt vissza is adták a tulajdonosnak, viszont a szerszámok már nem voltak benne. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy tanáriba is besurrant

 C. László néhány nappal később egy 13. kerületi iskola tanári szobájába surrant be, ahonnan egy pénztárcát, egy mobilt és egy bankkártyát vitt magával, utóbbival többször vásárolt is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy másik intézmény

A férfi pár nap múlva egy másik oktatási intézmény tanári szobáját szemelte ki: ezúttal több bankkártyát, mobiltelefont, valamint ékszert, pénzt és elektronikai eszközöket lopott. C. László ez alkalommal mintegy ötszázezer forint értékű kárt okozott, a lopott bankkártyákkal pedig több sikeres tranzakciót kezdeményezett. Ezt követően az elkövető 2022. szeptember 16-án a Kerekes utcából egy kerékpárt lopott.

Elfogták

Az angyalföldi nyomozók a bejelentéseket követően beazonosították a feltételezett elkövetőt, aki ellen körözést adtak ki; C. Lászlót végül 2022. szeptember 19-én elfogták.

Beismerte tettét

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 13. Kerületi Rendőrkapitánysága a férfit lopás és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként, mely során beismerő vallomást tett, közölte honlapján a rendőrség.

A 14. kerületben is tolvajt keresnek

A police.hu tájékoztatása szerint a 14. kerületben is tolvajt keresnek, a feltételezett elkövető nagy értékű aranyláncot zsákmányolt. Mint a a hatóság oldalán olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság 15. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Egy idős ember nyakából tépte ki

 A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető 2022. július 20-án 9 óra körül, Zuglóban az utcán odafutott egy 71 éves férfihoz, kitépte nyakából aranyláncát, és elmenekült vele. Az idős ember nem sérült meg.

 A feltételezett elkövetőről felvétel készült, ő az:

Ezt kéri a rendőrség 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 14. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.​ A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: MTI/Donka Ferenc