Meglepően őszintén beszélt Tarlós István volt főpolgármester a választási vereségéről péntek este az ATV-ben. Szerinte egy intenzív osztálytól menekült meg a vereséggel, ugyanakkor még mindig úgy ébred, hogy 25 másodpercig azt hiszi ő a főpolgármester.

Az eszemmel tudom, hogy rendben van ez így, de a lelkemmel fel kell még egy kicsit ezt dolgoznom. Meglepő, de nem az első három hét volt a nehéz. Akkor úgy éreztem, minden további nélkül napirendre térek a vereség felett, ami utána következett és most van lecsengőben az nehéz. Minden nap úgy ébredtem még, hogy olyan 25 másodpercig azt hittem én vagyok a főpolgármester – mondta Tarlós István.

Arra a kérdésre, hogy miért veszített úgy válaszolt, hogy talán azért is alakultak így a dolgok, mert már nem volt benne az a kraft, hogy ezt évekig szeretné csinálni, ugyanakkor nem szeret veszíteni sem – mesélte a korábbi főpolgármester. Majd azzal folytatta, hogy a választási vereség miatt magát is hibáztatja, mert 30 év után ez volt az első kampány, amit kiengedett a kezéből.

Talán azért is alakult így – mondta Tarlós – mert istenigazából már nem akartam ezen a pályán maradni. Azonban, ha az ember beszáll a ringbe, akkor nyerni akar. Az ad egy kis kozmás mellékízt, hogy pont az elköszönő választás ilyenné sikerült, de majd valahogy fel fogom dolgozni – mondta.

A volt főpolgármester utólag sajnálja, hogy nem ült le vitázni Karácsony Gergellyel. Szerinte abból nem nagyon tudott volna rosszul kijönni. Volt olyan plakátja is, ami nem tetszett neki, de a legnagyobb baj talán az volt, hogy már nem volt olyan motivált, mint a korábbi választásokon.

Lelkileg ez nem könnyű. Az eszemmel azt tudom, hogy magánemberként nem biztos, hogy rosszul jártam- Gondoljunk csak a közgyűlés összetételére, aztán a kormányra én meg 70 évesen a kettő között lettem volna 5 évig. Azért ez nem lett volna egyszerű feladat, ebben egy intenzív osztály benne lett volna potenciálisan, de ezt én elkerültem most – fogalmazott Tarlós István.

Az utódommal kifejezetten békés volt a kapcsolatom a kampány előtt és után is. Karácsony Gergely a gyermekemmel egyidős, bennem semmilyen ellenérzés vagy indulat nincs – mondta a saját lakásában készült interjúban a Budapestet két ciklusban irányító korábbi főpolgármester, Tarlós István.

Kiemelt kép: Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere – Forrás: ATV