Lázár János, egykori kancelláriaminiszter a Fidesz országgyűlési képviselője Budapest elvesztését nagy vereségnek tartja. Azt állítja, hogy Tarlós István idejében a fővárost a kormány és nem a főpolgármester fejlesztette. Tarlós szerint „Lázár megint nekiállt vagdalkozni”.

Nem Tarlós, hanem a kormány fejlesztett

Lázár János egy hosszabb interjút adott a Telexnek. Ebben a volt miniszter így fogalmazott: “Budapestet a kormány fejlesztette és nem Tarlós István, ezt mindenki tudja.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fájó pont

Fideszes politikusként fájó pont számára az, hogy az a polgári kultúra, amit képviselnek, a közepes városokban, nagyvárosokban nem nyerte el a választópolgárok bizalmát.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Fejlesztési lehetőség

Budapest elvesztését nagy vereségnek tartja, presztízs szempontból is. „2010 és 2019 akkora fejlesztési lehetőséget kapott Budapest, mint azelőtt soha. Nem arról volt szó, hogy a kormány Budapest-ellenes politikát folytatott volna. Budapestet a kormány fejlesztette és nem Tarlós István, ezt mindenki tudja” – fogalmazott.

Szórakoztató

Tarlós István, volt főpolgármester az ATV-nak azt mondta: inkább kicsit szórakoztatják a Lázár János által mondottak, nem érdemes rájuk különösebben reagálni.

Méltatlan

Ezt követően a volt főpolgármester Lázár János egy korábbi kijelentését idézte, miszerint “méltatlan, hogy Tarlós veszített, Tarlós jó polgármester volt, sokkal jobb, mint Karácsony”.

Vagdalkozás

“Úgy tűnik, hogy János megint nekiállt vagdalkozni, amire mindig hajlamos volt, és Budapestet soha nem szerette” – mondta Tarlós István.

Nem mond igazat

Korábban itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon többször írtunk Tarlós István és Lázár János vitáiról. A volt főpolgármester a 3-as metró felújításakor hazugsággal vádolta az akkor miniszteri székben ülő Lázárt.

Pénzeszsák

Tarlós István hat éve egy interjúban így beszélt Lázárról: “A miniszter úr, aki nem mellesleg a párt alelnöke is, megszokhatta, hogy a Fideszen belüli emberek nagy része talán tart tőle. Az ő tárcája jelentős forrásokat oszt szét, a kormánypárti képviselőknek és polgármestereknek már csak ezért is ildomos jóban lenni vele, legalábbis sokan így érezhetik. Ezzel szemben főpolgármesterként én nem vagyok vele függelmi viszonyban, ilyen félsz az én esetemben érthető módon nem áll fenn. Nincs köztünk protokolláris különbség” – mondta akkor Tarlós István.

Belekontárkodás

A volt főpolgármester nem titkolta, hogy nem jön ki Lázár Jánossal. Tarlós ezt is mondta: “Tizenhat évig olyan városrészt vezettem, amely négyszer akkora volt, mint Hódmezővásárhely, ahol Lázár János polgármesterkedett. Óbudát 16 év után gyakorlatilag adósságmentesen adtam át, miközben Lázár városa meglehetősen eladósodott volt. Attól, hogy valaki egy minisztériumot vezet, nem kellene olyan vitába bonyolódnia, amelyhez nem rendelkezik kellő ismeretanyaggal” – kezdi éles bírálatát a főpolgármester. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tarlós István és Lázár János – BPK-montázs