A kamaszokat ma már sokkal nehezebb lekötni egy társassal, mint korábban, így a lehetőségek is behatároltabbak. A legtöbbjüket nehéz elszakítani a kütyük nyújtotta élményektől, ezért valami olyan játékot kell keresnünk közös pontnak, ami kihívás a felpörgetett midnennapokban. Erre jó az Itt van a nyelvemen! kvízjáték.

2 másodperc alatt

Képes vagy 2 másodperc alatt megválaszolni a legnehezebb kérdéseket is? Ha ilyen fürgén jár az agyad, akkor ezt a játékot mindenképp neked találták ki. Hiszen ki az, aki ki tudja számolni ennyi idő alatt, hogy hány pötty van egy átlagos dobókockán vagy épp rávágni, hogy mi a negyedik Harry Potter könyv címe? Ugye, hogy nem olyan egyszerű?

Maga a társasjáték meglehetősen egyszerű, hiszen csak válaszolni kell a feltett kérdésre, de persze ennyire mégsem lehet könnyű. Így a válaszadásra összesen 2 másodperc áll a rendelkezésedre. Ezt onnan tudod, hogy le kell nyomni a nyelv alakú időzítőt a kérdés feltétele után és gyorsan válaszolni, mielőtt 2 leteltekor jelez. Minél többször sikerül, annál több pontot gyűjtesz és annál nagyobb az esélyed a győzelemre. Az győz a végén, akinek elsőnek elfogy a Bökd már ki! Zsetonja. Mivel folyamatos figyelemre sarkall, így az állandó pörgést igénylő kamaszoknak is kitűnő társasjáték. 

Nehézségi szintek

A játékban vannak nehezebb és könnyebb kérdések is, hiszen a benne lévő 1000 feladvány között bőven elfér jó néhány csavarosabb is. Vannak benne hagyományos értelemben vett műveltségi kérdések, amik filmekkel, sztárokkal vagy épp történelmi személyekkel kapcsolatosak és persze vicces feladványok egyaránt. Talán nem mindenki tudja egy pillanat alatt a sorozat címét, ha megnevezik a főszereplőket, vagy épp nem ugrik be, hogy melyik James Bond filmben melyik színész játszotta a főszerepet. 

Mivel a játék átfogó tudást és gyorsaságot kíván, így mindenképp 12 éves kor felettieknek ajánlott ahhoz, hogy igazán szórakoztató lehessen. Rengeteg kérdést meg lehet válaszolni a játékban szereplők közül, ha lenne rá elegendő idő, hiszen ki ne tudná, hogy mi Görögország fővárosa vagy épp azt, hogy a nagynénénk lánya az nekünk milyen rokonunk?

 A 2 másodpercnek hála igazi kihívást jelent még felnőtt játékosok számára, tehát a fiatalabb korosztály csak akkor vágjon bele, ha fel van készülve a diktált tempóra.

Persze felmerülhet a kérdés, hogy akkor a kisebbeknek milyen hasonló játék nyújthat igazi kihívást. A Villámkvíz kifejezetten a kisebbeknek készült, és számukra jelent igazi sikereket. A Játéksziget kínálatában a fenti két társasják egyaránt megtalálható, így akár mindkettőt megrendelheted, ha két különböző korú gyereknek keresel igazán hatásos ajándékot, ami nem csak szórakoztató, de tanít is.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!