Amint arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt nagyot fordult a világ A mi kis falunk egykori sztárjával, Molnár Gusztávval. A színész hosszú hónapokat töltött egy komlói elvonón, összesen 265 napot, annak érdekében, hogy végre le tudja küzdeni az alkoholfüggőségét. Guszti most úgy tűnik egyre jobban van, már a színpadra is készül visszatérni, úgy érzi lelkileg teljesen megerősödött.

Több mint 300 napja nem ivott

Guszti legutóbb szeptember első napjaiban adott hírt magáról, akkor elárulta pár nap híján 300 napja már annak, hogy nem ivott. Mint ismert aszínészt még tavaly novemberben vitték be a barátai egy komlói rehabilitációs intézetbe, hogy legyőzze a függőségét, ami hosszú évekig megkeserítette az életét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megerősödött lelkileg

Molnár Gusztáv nem tagadja, az elvonó előtt mélypontra került, ám az ott töltött 265 nap alatt megerősödött lelkileg, és a rengeteg sportnak köszönhetően fizikailag is sokkal jobb formába került. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sokan kérnek tőle segítséget

A színész rengeteg üzenetet kap olyanoktól, akik szintén küzdenek valamilyen függőséggel, vagy a családjukban, baráti körükben van jelen ez a súlyos szenvedélybetegség.

Szeretne róla beszélni

„Nagyon sokan kérnek tőlem segítséget, ezért úgy vélem, a közeljövőben hosszasabban is szeretnék arról beszélni, miken mentem keresztül” – mondta néhány nappal ezelőtt a színész, aki most a Blikknek is megszólalt az állapotáról.

Rengeteget tanult

A színész a portálnak elmondta, ma már nem szégyell semmit, ugyanis rengeteg dolgot tanult meg a betegségéről, arról, mi és hogyan működik ilyenkor. „Visszatekintve, sokszor szégyelltem magam, és rettenetesen cikinek találom, ahogyan akkor viselkedtem, de ma már tudom, hogy az alkoholizmus egy betegség, a függőséget pedig tisztelni kell” – magyarázta.

Nincs gyógyulás

Gusztáv arról is beszélt a függőségből alapvetően nincs gyógyulás, ez olyan, mint amikor együtt kell élni egy cukorbetegséggel. „Rengetegen küzdenek ezzel a problémával Magyarországon, sok sorstársam kéri a segítségemet, és ha csak egy embernek is tudok a saját példámmal segíteni, már megérte” – mondta.

Nehéz időszak volt

A színész nem tagadja, az elvonó nagyon nehéz időszak volt a számára, sőt mielőtt bevonult volna, meggyőződése volt, nem fogja megérni 2023 őszét.

Hamarosan egy éve lesz, hogy nem iszik

„Komlón nagyon nehéz volt az eleje, tíz évnek tűnt tíz másodperc odabenn, és nagyon hosszú időnek kellett eltelnie, mire azt éreztem, hogy kezdek jól lenni. November 10-én leszek egyéves, ez pedig egy nagyon fontos születésnap lesz számomra, talán fontosabb, mint a biológiai” – árulta el Gusztáv.

Sokakat elvesztett

A színész kendőzetlen őszinteséggel vallotta be, sokan elpártoltak mellőle, sokakat elvesztett ebben az időszakban, most mégsem érzi magát egyedül. Mint mondja, van segítsége, akit felhívhat, ha bizonytalannak érzi magát, továbbá egy közösség tagja lehet, ami hatalmas erőt ad a számára.

Igyekszik aktívan élni

Gusztáv igyekszik aktív életet élni, napi szinten sportol, sőt már több felkérés is megtalálta, legutóbb egy kecskeméti felolvasóesten léphetett színpadra. A fellépés után nagyon sok pozitív visszajelzést kapott, ami szintén hatalmas segítség a számára.

Sokan támogatják

„Sokan odajöttek hozzám, hogy támogassanak, rengeteg üzenetet kapok, sőt, még az utcán is megállítanak, hogy gratuláljanak vagy elmondják, mennyire drukkoltak nekem” – árulta el a színész, aki úgy érzi valamiféle önismereti utazáson vett részt. „És még egy fontos dolgot tanultam, amit nagyon élvezek: nincs nyomás, nem kell csinálnom semmit muszájból, csak az lehetek, aki vagyok” – zárta gondolatait Gusztáv. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Molnár Gusztáv – Forrás: Facebook