A két autóban az ütközés pillanatában azonnal kirobbantak a légzsákok. Kiderült, mi miatt következhetett be a baleset.

A baleset előzményeiről

Csütörtökön, nem sokkal dél előtt egy Toyota taxi és egy civil Volkswagen Golf ütközött Kőbányán. A Volkswagen a Gyömrői úton haladt a Sibrik Miklós út irányából a városból kifelé, majd a sofőr az Újhegyi úti jelzőlámpás kereszteződésnél balra, az Újhegyi útra szándékozott kanyarodni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tudósítónk a helyszínen járt

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A taxi és a Volkswagen is súlyosan megrongálódott

Ezért történhetett meg a baj

Ekkor azonban a Volkswagen sofőrje nem megerősített információink szerint nem a kanyarodó belső, hanem az egyenesen haladó külső sáv jelzőlámpáját figyelte, ami zöldet mutatott. Emiatt kezdhette el a kanyarodást, pár másodperccel később pedig nagy erővel az Újhegyi útról balra, azaz a Gyömrői út kifelé vezető sávjába szabályosan kanyarodó taxi jobb oldalába hajthatott.

Szerencsére mindkét jármű sofőrje ki tudott szállni a járművéből

Kisebb forgalmi fennakadást okozott a baleset

Szerencsére nem történt nagy baj

A két autóban azonnal kirobbantak a légzsákok, mindkét sofőr el is tudta hagyni a járművét saját erejéből, de a Golfot vezető férfi így is megsérült, őt helyszíni ellátást követően a mentők kórházba vitték. A taxis férfit is megvizsgálták, de őt végül nem kellett kórházba szállítani, a helyszínen megvárta az autómentőt. Utasa szerencsére éppen nem volt.

Munkában a tűzoltók

A tűzoltóknak is akadt dolga

A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a roncsokat, majd a helyszínelést követően a mozgásképtelen Volkswagent félretolták. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A kinyíló légzsákoknak fontos szerepe volt

Kiemelt kép: A baleset helyszínén készült fotó – Forrás: GK / BudapestKörnyéke.hu