Időnként mindannyiunkat utolér a gondolat, hogy milyen jó lenne feldobni kicsit a lakásunkat! Vagy legalábbis valamit átalakítani, kicserélni, megváltoztatni benne. Sok esetben a falak lesznek azok, amiket végül kidekorálunk. Sokféle különleges megoldás közül választhatunk, amiket nagyon egyszerűen meg tudunk valósítani. Ilyen például a fotótapéta felragasztása is, amivel egész más hangulatot adhatunk az otthonunknak. 

Mi az a fotótapéta? 

A fotótapétát úgy lehet a legjobban elképzelni, mint egy hatalmas posztert, amivel befedjük az egyik nagyobb vagy kisebb falfelütet. Attól függ, hogy pontosan milyen végeredményt szeretnénk elérni. A nappaliban, a hálószobában, sőt, még a gyerekszobában is szépen mutat. A fotók nagyon sokféle témában készülnek, többek között a természet, sport, városok, autók vagy idézetek közül is választhatunk. A méret tekintetében is nagy a választék, így jóformán bármekkora falfelületre találhatunk fotótapétát. A felhelyezésével nem károsítjuk a falat, bármikor le tudjuk szedni, amikor megunjuk és valami más szeretnénk látni rajta. 

A fotótapéta felhelyezése 

Ha van egy kis kézügyességünk és nem riadunk meg a feladattól, akkor akár sajátkezűleg is fel tudjuk tenni a fotótapétát. Az első lépés a szükséges eszközök beszerzése, illetve előkészítése. Ami kelleni fog: ecset és görgő, kés, szivacs, edény, olló, tapétaragasztó, ceruza, papírszalag és mérőeszközök. 

Ez után jöhet a fal alapos megtisztítása. Ha a felületen maradnak szennyeződések vagy zsírfoltok, akkor a tapéta nem tud megfelelően rátapadni. Ne csak ronggyal töröljük át, hanem egy enyhén vizes szivaccsal is, majd pedig várjuk meg, míg teljesen megszárad. Érdemes arra is figyelni, hogy a fehér vagy világos színű tapéta mindig fehér színű falra kerüljön. Így elkerülhetjük, hogy a fal színe átüssön a mintán. 

Jöhet a tapétaragasztó! Annak kikeveréséhez általában mellékelnek egy használati útmutatót, azt kövessük lépésről lépésre. Majd vegyük elő a vízmértéket vagy a vonalzót és mérjük ki a fotótapéta pontos helyét a falon. 

Csak ezek után jöhet a tapéta felhelyezése. Először kenjünk a falra a ragasztóból, majd az ecset, illetve a görgő segítségével óvatosan, de határozottan tegyük fel a tapétát. A tetejétől kezdve haladjunk lefelé, közben pedig figyeljünk rá, hogy a fotótapéta végig ki legyen feszítve. 

Ha egy nagyobb falfelületre szeretnénk felvinni, akkor valószínűleg szükségünk lesz valakire, aki segít. Ha nem egyedül, hanem ketten fogjuk a tapétát, akkor a kifeszítés, illetve a ragasztó felkenése is sokkal egyszerűbb. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!