Régóta elege volt már az idióta alsó szomszédból, K. Gyulából a társasház lakóinak. A 48 éves férfi folyton fenyegette őket, bedobálta az ablakokat a gangon. Tegnap is éppen feljelentést tettek ellene a rendőrségen, pont amikor hazaért az egyik zaklatott szomszéd a rendőrségről, látta, hogy a férfi tényleg felgyújtotta a lakását, képes lett volna levegőbe repíteni az egész házat.

Zaklatta a szomszédokat

A BudaPestkörnyéke.hu információi szerint a földszinti, belső udvari lakásban egyedül élt a férfi, rendszeresen zaklatta a szomszédokat, bedobálta az ablakokat téglákkal. Többször azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a lakását és összedől majd az egész ház. Most tényleg megtette azt, amivel fenyegetőzött. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Várta a robbanást

Úgy tudjuk megnyitotta a gázcsapot, majd kiment az utcára a ház elé és leült a padkára, ott várta, hogy felrobbanjon a lakása és összedőljön a ház. Szerencsére nem számolt azzal, hogy a lichthóf kiszívja a tüzet a lakásból.

Életmentő lichthóf

A tűzoltóktól megtudtuk, hogy a régi bérházak lichthófjai ilyen esetekben gyakorlatilag kéménnyé alakulnak, elvezetik a tüzet, a forróságot. Ez volt tulajdonképpen a lakók szerencséje, így a felgyújtott lakáson kívül másban nem esett kár.

Feltörték a járdát, hogy el tudják zárni a ház gázcsapját

Megégett ajtók, ablakok

A rendőrség közleménye szerint a 7. kerületi Kertész utca egyik társasházának földszinti lakásában keletkezett tűz október 12-én 18 óra után. A szomszédos lakások füsttel telítődtek, a nyílászárók megégtek, 15 embernek kellett elhagynia otthonát, de senki sem sérült meg. A tűzoltók gyorsan eloltották lángokat.

Dolgoznak a tűzoltók

Elfogták a gyújtogatót

Az erzsébetvárosi járőrök a ház előtt elfogták a földszinti lakás lakóját, a 48 éves K. Gyulát, aki a saját otthonában megnyitotta a gázcsapot, majd tüzet gyújtott. A férfit a 7. Kerületi Rendőrkapitányságon közveszély okozása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Teljesen kiégett a férfi lakása

Beismerte a tettét

A zavartan viselkedő férfi beismerő vallomásában azt mondta, magára akarta robbantani lakását, de aztán megijedt és kimenekült. A nyomozók a gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók: A tűzeset helyszínén készült felvételek – BudaPestkörnyéke.hu/G.K.