Szörnyű tragédia történt péntek este a kiskunhalasi Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium szalagavatóján. Rosszul lett az intézmény egyik szeretett tanára, életéért hosszasan küzdöttek, de nem tudták megmenteni. Az iskolai rendezvényről egy diákot is kórházba kellett szállítani. A szakközépiskola diákjai és tanárai megrendítő üzenetben búcsúznak az 57 éves Búcsú Csala Tibortól.

Rosszul lett a tanár

Amint arról beszámoltunk, rosszul lett egy oktató a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium pénteki szalagavató ünnepségén. A kiérkező mentők hosszú időn keresztül próbálták stabilizálni az állapotát, de nem tudták megmenteni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

57 éves volt

A tragédia után az intézmény közösségi oldalán búcsúznak az 57 éves Búcsú Csala Tibortól. “A Teremtő mintha kivételesen vasból gyúrt volna össze, s úgy lehelt beléd táncos lelket…” – írja búcsúposztjában az intézmény.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Búcsú Csala Tibor

Forrás: Facebook

„Mester vagy!”

„A vas ereje, a vas szilárdsága, s a vas hajlékonysága, a vas iparművészeti alapanyaga jellemezte életed, hivatásod és világlátásod! Hegesztő szakemberként, szakképzőiskolai oktatóként az egyik kezedben az elektróda izzott, a másik kezed műszaki rajzot készített, s a szíved felett irón hegye mutatott: Mester vagy! S ahol van mester, ott van tanítvány, s van munkatárs is!”

„Elmondtad, eltáncoltad…”

„Búcsúznak a tanítványaid, búcsúzunk mi, a kollégáid is! A hagyományőrzés, a hagyományaink megélése, a magyar gasztronómia, a magyar népitánc, a jó foci, a jó magyar bor, a jó magyar család, a jó magyar közügy…elmondtad, eltáncoltad, megmutattad, s tettél a szebb világért: két kézzel, tollal, munkavédelmi bakanccsal és ünnepi rámás csizmával!”

„Új helyen vagy”

„Tegnap kitáncoltál a halandó, földi világunkból. Új, mennyei színpadon, új iskolai tanműhelyben találod most magad, s onnan látod a hűséges és hálás közösséged: ők visszanéznek rád…a sírástól megfáradt szeretteid, s a fájdalmas ürességet érző tanítványaid és munkatársaid!” Tibor, Isten Veled!” – zárja búcsúposztját az intézmény.  

Egy diák rosszul lett

Helyszíni információink szerint a szalagavatónak otthont adó kiskunhalasi Dékáni Árpád Technikum sportcsarnokához egy másik mentőt is hívtak, mert egy diák is rosszul lett. Őt a kiérkező mentők a helyszíni ellátást követően a kiskunhalasi kórház sürgősségi osztályára szállították.

Hirtelen összeesett

Egy végzős diák összeesett a lágymányosi gimnázium november 18-án szombaton, a Budaörsi Városi Sportcsarnokban rendezett ünnepén. A kiérkező mentők életveszélyes állapotban szállították őt kórházba. Társai bíztak Ágoston felépülésében, ám sajnos a fiatalember szervezete pár nap múlva a küzdelmet.

Készenlétben voltak a mentők

„Az ünnepségen, miközben tűzték fel a diákokra a szalagot, a fiú hirtelen rosszul lett és összeesett. A sportcsarnok dolgozói azonnal a segítségére siettek. Stabil oldalfekvésbe helyezték és szóltak a helyi mentőknek, akik végig készenlétben voltak az ünnepségen. „A budaörsi esetkocsi személyzete azonnal megkezdte az újraélesztést, defibrillátort is használtak, folyamatos újraélesztés mellett szállították kardiológiai osztályra” – mondta az RTL Híradónak Győrfi Pál.

Szívritmuszavar lehet a halál oka

Az Országos Kardiológiai Intézet főorvosa szerint szívritmuszavar okozhatta a diák halálát. A kardiológus azt mondta, hogy ez lehet egy születési rendellenesség, amelynek semmilyen, előzetes tünete nincsen. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a kiskunhalasi szakiskola szalagavatója – Forrás: Facebook