Tehervonat gázolt el egy embert kedden dél körül Felsőgödön. A helyszínelés miatt változik a MÁV menetrendje, jelenleg a vasúti átkelőn autóval sem lehet átmenni.

Tehervonat gázolt egy embert

Egy tehervonat elgázolt egy embert Felsőgöd állomás közelében kedden, nemsokkal 12 óra után. A helyszínelés végéig, várhatóan 15-16 óráig, csak egy vágányon haladhatnak a vonatok Göd és Vác között. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Késnek a vonatok

Emiatt 10-20, esetenként 20-30 perccel növekedhet a menetidő a Budapest-Vác-Szob vonalon – írja a MÁV Facebook oldalán.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Így változik a menetrend

A torlódások és késések csökkentése érdekében:

  • a váci S70-es vonatok csak Göd állomásig közlekednek és onnan fordulnak vissza Budapest felé,
  • Göd és Vác között a zónázó (Z70) és a nemzetközi EuroCity járatok Felsőgöd, Sződ-Sződliget és Vác-Alsóváros megállóhelyeken is megállnak,
  • nem közlekedik a Nyugati pályaudvarról Vácra 13:15-kor induló (2474-es számú) és a Vácról a Nyugatiba 14:32-kor induló (2423-as) S70-es vonat.

Autóval sem lehet áthajtani

Az egyik helyi Facebook oldalon egy ottlakó ezt írja: „Autóval nem lehet áthajtani mert az átjáróban áll a tehervonat.. Ki tudja meddig lesz ott, meddig lesz helyszínelés. Autóval Alsógöd fele lehet kerülni. Gyalogosan van aluljáró”.

Szólnak a szirénák

Egy másik helyi lakos azt írja, hogy óriási szirénázást hallott a településen, így valószínűleg rendőrök és mentőautók tartanak a helyszínre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Júniusban is gázolt a vonat Felsőgödön

Idén júniusban írtunk arról, hogy Felsőgödön egy embert gázolt el a vonat. Akkor a a Rákosrendezőről Vácra közlekedő szerelvény a Felsőgödi vasúti megálló mellett ütötte el az áldozatot, aki nem élte túl a balesetet.

Füllhallgatóval ment a sínekre

A fülhallgatójától nem hallotta az érkező vonatot az a 17 éves lány, akit még 2018 júniusában gázolt halálra a Budapest felé tartó vonat a felsőgödi állomásnál.

Megszólalt a szemtanú

Az egyik szemtanú a Facebookon ezt írta: Nagyjából 50 méterről végignéztem a balesetet. A Pest felé tartó vonat az állomáson állt, a 16-17 éves fiatal a túloldalról jött, lelépett a sínekre, amikor a másik vonat odaért. Nagy dudaszót hallottunk és úgy tűnt vége a fekete nadrágot, fekete pólót viselő fiatalnak. Sajnos így is történt, a helyszínen életét vesztette a fiatal lány.

Cikkünk folyamatosan frissül….

Kiemelt kép: illusztráció – a fotó nem a mostani baleset helyszínén készült