Felújítják az M3-as metrót, az újpesti polgármester szerint már most el kellene kezdeni a vonal meghosszabbítását egészen a Megyeri útig. Egyesek itt nem állnának meg egészen Dunakesziig vinnék az M3-as vonalát. Telhetetlenség ez vagy realitás? Az érdi polgármester ennél konkrétabban vetette fel az M4-es vonal meghosszabbítását már 15 évvel ezelőtt, úgyhogy mindenképpen érdekes a kérdés.

Ne ingázz, inkább keress pénzt otthonról, gyere hozzánk hirdetésszervezőnek. Magas jutalékot kapsz, melyet azonnal utalunk. Fizetjük a telefonszámlád, a járulékaidat és nem számít mennyi idős vagy! A részletekért kattints ide!

Az M3-as metró északi meghosszabbítása a tervezéssel és kivitelezéssel együtt mintegy 70-120 milliárd forintba kerülhet – mondta Wintermantel Zsolt újpesti polgármester, aki szerint az észak-déli vonal meghosszabbítását már a metrófelújítás idején el lehetne kezdeni, ezzel jól járna az észak-pesti agglomeráció is – írtuk néhány hete itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon.

Fontos kapcsolódó cikk: A 3-as metró meghosszabbításának előkészítése már idén kezdődhetne

M3-as metró Dunakeszi központig

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a Metróért Egyesület facebookos oldalán nemrég feltűnt egy olyan poszt, amely az M3-as vonal Dunakesziig történő meghosszabbításának a lehetőségét mutatja be az alábbi térképpel.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Tényleg szó van az M3-as meghosszabbításáról

Az M3-as vonal valóban tervezett meghosszabbítása Újpesten, Rákospalotán és az észak-pesti agglomerációban: Dunakeszi, Vác, Fót és térségében 600 ezer ember életét tudná egyszerűbbé és közlekedés szempontjából gyorsabbá tenni.

Az alagút most sem csak Újpest-Központig tart, hanem majdnem az Árpád Üzletházig. A bővítésnek köszönhetően 4 új megállóval lenne hosszabb az M3-as metró vonala. A végállomás a Külső Szilágyi út és a Megyeri út torkolatánál lenne, ahol egy nagy beruházással intermodális csomópont is épülhetne.

Irány Dunakeszi!

Ehhez képest a Facebookon megjelent elképzelés szerint két irányban mehetne tovább Dunakeszi felé a metró. Az egyik az Aquaword felé vezetne, a másik pedig egy nagy ívű kanyarral Dunakeszi-Dél felé venné az irányt.

Az elképzelésről a poszt alatt megoszlanak a vélemények. Egyesek azt írják: „Néhányan egy kicsit telhetetlenek. Végre szándék mutatkozik a metró meghosszabbítására, egyesek máris annak Dunakesziig történő meghosszabbításáról beszelnek”.

Egy másik hozzászóló azt írja: „Sajnos mindez bődületesen messze van. A Megyeri útig sem fog soha eljutni, de jó, ha van vita és ötletek! Szerintem az A-változat nagyobb területet tudna lefedni, nem mellesleg magánpénzt is sokkal jobban tudna felszívni, mert az ipari parkból és az Aquaworldtől lehetne hozzájárulást kérni, ami már közelebb hozhatná a megvalósítást. Mindenesetre fontos lenne elérni Dunakeszit, mivel nagyon sokan ingáznak onnan is a városba.”

Az érdi polgármester mindenkit beelőzött

A metróvonalak és az elővárosi vonalak kiterjesztésében nagyon is van logika, hiszen ahogy korábban a portálunknak adott exkluzív interjújában az érdi polgármester, T. Mészáros András elmondta, már bő egy évtizeddel ezelőtt azt szorgalmazták, hogy az M4-es metrót földfelszíni pályán vigyék ki Érdig, ott pedig építsenek egy nagy P+R parkolót. Pénzhiány miatt eddig ez nem valósult meg.

Érd a fiatalok városa, nagyszerű lehetőségekkel – exkluzív interjú T. Mészáros András polgármesterrel

Feszül az egyre inkább Budapestté váló agglomeráció

Azt mindenki érzi és tudja, hogy az egyre inkább Budapest részévé váló agglomerációban élő milliónyi ember életén egy professzionálisan megtervezett, jó minőségű szolgáltatást nyújtó, kötött pályás közlekedési hálózattal lehetne segíteni, így nagyon valószínű, hogy Budapest környékének más részein is hamarosan felbukkannak hasonló fejlesztési ötletek.

BPK-információ, Kiemelt kép: BPK-illusztráció