A Független Benzinkutak Szövetsége üzemszünetet tart augusztus 19-én és 20-án, ezért a kis benzinkutak és a nagy hálózatok is azt javasolják az autósoknak, hogy teli tankkal induljanak útnak.

Üzemszünet

Az RTL Híradó közlése szerint a Független Benzinkutak Szövetsége üzemszünetet tart augusztus 19-én és 20-án, miután arra számítanak, hogy a töltőállomások nagyjából harmadát üzemeltető vállalkozások legfeljebb kávét adnak el jövő pénteken és szombaton. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fennakadás lehet

Emiatt a nagy hálózatok – ún. MOL, Shell és az OMV – megugrott forgalomra és fennakadásokra számítanak kútjaik egy részén. 

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ezt mondja a Független Benzinkutak Szövetsége

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke az RTL Híradónak azt mondta, ha a jövő hét elején megkapják a júliusban elmaradt állami támogatást, el is állhatnak a két napos üzemszünettől. Az RTL Híradó a kormányt is kereste, azonban kérdéseikre estig nem kaptak választ.

A teljes riport itt érhető el:

Ezek a kutak nyitva lesznek

A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalataihoz tartozó benzinkutak nyitva lesznek augusztus 19-én és 20-án – közölte a szövetség szombaton.

Ellátás biztosítása

A MÁSZ közleményében hangsúlyozta: a tagvállalatai által működtetett és az üzemanyag-forgalmazásban még részt vevő benzinkútjaik a szokásos nyitvatartással üzemelni fognak és lehetőségeikhez mérten mindent elkövetnek, hogy biztosítsák a benzin- és gázolajvásárlás lehetőségét, számolt be róla a HVG.

Erre hívják fel a figyelmet

A szövetség felhívta azonban a figyelmet, hogy a MÁSZ tagvállalatai által üzemeltetett mintegy ezer töltőállomás nem lesz képes teljes mértékben ellátni a hazai több mint kétezer benzinkút által biztosított üzemanyag-kiskereskedelmi szolgáltatást, ezért kérik a fogyasztókat, hogy a jelzett időszakra tervezett vásárlásaiknál erre legyenek tekintettel.

Benzinkutat üzemeltet

A Magyar Ásványolaj Szövetség tagjaként a szövetség honlapján található adatok tanúsága szerint benzinkutat üzemeltet Magyarországon a Mol magyar olajvállalat mellett több külföldi olajcég,: az OMV, a Shell, a Lukoil, az Oil, a Mobil Petrol és a Castrum Ferrerum. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: MOL