Az óvodákból, iskolákból valamint a kollégiumokból is sztrájkolni hívják a pedagógusokat a PDSZ közleményében. A sztrájk napjának estéjén a pedagógusok a diákokkal együtt fognak tüntetni.

Országos munkabeszüntetés

“A gördülő sztrájk folytatása mellett rendszeresen meg fogunk nevezni olyan napokat, amikor országos munkabeszüntetésre hívjuk az oktatásban dolgozókat.” – olvasható a PDSZ felhívásában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Október 5.

“Az első alkalommal 2022. október 5-re – az Oktatás Világnapjára- országos, egységes sztrájkot hirdetünk. Kérjük az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban dolgozókat, hogy ezen a napon ne vegyék fel a munkát”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Be kell jelenteni

A tájékoztatás tartalma szerint a sztrájkot legkésőbb szeptember 27-én szerdán 16 óráig kell bejelenteni az intézményvezetőnek és 29-én 16 óráig le kell adni a sztrájkolók várható létszámát és névsorát. A más széfrákban dolgozókat is arra kérik, szervezzenek szolidaritási akciókat erre a napra.

Alapvető Jogok Biztosa

Szintén október 5-én délután a PSZ s a PDSZ közös delegációi felkeresik az Alapvető Jogok Biztosának budapesti, győri, miskolci és pécsi irodáit, hogy átnyújtsák a Hivatalnak az összegyűjtött panaszokat.

Ügyfélfogadás

A debreceni, székesfehérvári, és szegedi irodákat előző napon – október 4-én l – látogatják meg, mivel ezeken a helyszíneken szerdán nincs ügyfélfogadás, derült ki a hvg.hu cikkéből.

Hídfoglalás a tanárokért

Ezen túlmenően este 17 órától a résztvevő pedagógusokat a Hídfoglalás a tanárokért nevű eseményre is ellátogatnak, amit délután 5 órától szerveznek a diákok a Jászai Mari téren.

Szolidaritási koncert

Innen este 7-kor tovább mennek a Kossuth térre a Tanítanék és noÁr által szervezett szolidaritási koncertre, írja a portál. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Több ezres tüntetést szerveznek a diákok a Bazilika elé, a bőrükön érzik a tanárhiányt

Kiemelt kép: Diáktüntetés a Parlament előtt 2022. márciusában – Forrás: Facebook