A belvárosban délelőtt annak sem lesz egyszerű, aki tömegközlekedéssel szeretne valamilyen rendezvényre eljutni. Mutatjuk a legfontosabb információkat.

Rengeteg változtatás lesz

A nemzeti ünnephez kapcsolódó programok miatt március 15-én, szerdán közúti korlátozásokra, és emiatt közösségi közlekedési változásokra kell készülni a belvárosban – olvasható a Budapesi Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatásában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Ezt tanácsolja a BKK

Délelőtt a Kossuth Lajos tér–Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Múzeum körút útvonalon, valamint egész nap az Andrássy út Nagykörúton belüli szakaszán lezárások lesznek, ezért a BKK azt javasolja a gépjárművel közlekedőknek, hogy kerüljék el a belvárost.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Másképp fog közlekedni sok járat

A BKK járatai március 15-én a vasárnap és ünnepnapokon érvényes menetrendjük szerint indulnak, azonban az ünnepi programokhoz kapcsolódóan nagyobb térségi lezárások lesznek, amelyek jelentősen érintik a közösségi közlekedést is.

Délelőtt lesznek jelentősebb korlátozások

Az M3-as pótlóbusz várhatóan 9:30 és 10:00 között a Nyugati pályaudvar és a Deák Ferenc tér között az Andrássy út–Nagykörút módosított útvonalon közlekedik, az Arany János utcát nem érinti. A 47-es, 49-es villamosok 9:30 és várhatóan 11:30 között a Múzeum körút korlátozása idején csak Budán, a Deák Ferenc tér helyett a Döbrentei térig járnak.

A repülőtéri busz is másképp jár

A 100E autóbusz 9:30 és várhatóan 11:30 között rövidített útvonalon a Liszt Ferenc Airport 2. terminál és a Kálvin tér között közlekedik, az Astoriát és a Deák Ferenc teret nem érinti. A 9-es autóbusz 9:30 és várhatóan 11:30 között a Múzeum körút lezárása miatt mindkét irányban módosítva, a Baross utca–Nagykörút–Margit híd útvonalon közlekedik a 923-as autóbusz megállóhelyein megállva.

A 72-es trolit is érintik a változások

A 72M trolibusz 9:30 és várhatóan 11:30 között a Múzeum körút zárása idején az Orczy tér és a Kálvin tér (Szabó Ervin tér) között, illetve 9:30 és 10:00 között Zugló vasútállomás (Hermina út) és a Kossuth Lajos tér között, 10:00 és 11:30 között pedig a Deák Ferenc térig jár.

Itt kell lezárásra készülni

Lezárják a forgalmat 8. kerületben a Bródy Sándor utcát a Pollack Mihály tér és a Múzeum körút között, a Múzeum utcát a Szentkirályi utca és a Múzeum körút között, az Üllői utat a Szabó Ervin tér és a Kálvin tér között, valamint a Múzeum körutat a Kálvin tér és az Astoria között 8:00-tól 13:00-ig;

A 6. kerületben sem ússzuk meg a korlátozásokat

A 6. kerületben az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között 8:00-tól 23:00-ig; az 5. és a 8. kerületben a Kossuth Lajos tér–Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér–Károly körút–Astoria–Múzeum körút–Múzeumkert útvonalat 9:00-tól 10:30-ig;

Itt lehet tájékozódni a legfrissebb információkról

A 6. és a 14. kerületben az Andrássy utat a Hősök tere és az Oktogon között 15:30-tól 17:00-ig nem lehet majd közlekedni. A közösségi közlekedést érintő változások ide, a közúti információk pedig ide kattintva érhetőek el. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: BKK.)