Pályakarbantartás miatt az 59-es és 59A villamos helyett pótlóbusz jár jövő hétfőtől augusztus 31-ig – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön. A társaság további változásokról is beszámolt, közölték, hogy a kőbányai villamosok közeledése felújítás miatt módosul, de Pesterzsébeten is hasonlóra lehet számítani. Mutatjuk a részleteket!

Pótlóbusz

A BKK közleményében azt írta, a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér között az 59-es villamospótló busszal, a Széll Kálmán tér és a Szent János kórház között pedig a párhuzamosan közlekedő 61-es villamospótlóval, illetve alternatív buszjáratokkal lehet utazni. A pótlóbuszról történő átszállás esetén a pótlóbuszon kezelt jeggyel lehet tovább utazni ezen a szakaszon – közölték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felújítás miatt változik a kőbányai villamosok közlekedése

Több helyen is felújítják a vágányokat a Kőbányai úton, ezért szombattól augusztus 31-ig változik a 28-as, a 28A, a 37-es, a 37A, a 62-es és a 62A villamosok közlekedése – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán. Azt írták: augusztus 12. és 31. között nem közlekedik a 28-as, a 28A, a 37A és a 62-es villamos. A 37-es villamos hétköznapokon és hétvégén egész nap közlekedik a Blaha Lujza tér és az Új köztemető (Kozma utca) között a 28A és a 37A villamosok helyett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ideiglenes járat

A felújítás ideje alatt 37B jelzéssel ideglenes villamosjárat közlekedik a Blaha Lujza tér és az Izraelita temető között a 28-as villamos helyett, a 62A villamos pedig reggel és a délutáni órákban sűrítve közlekedik a 62-es villamos helyett.

Mindenki tájékozódjon

A 28-as pótlóbusz a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) és az Élessarok között jár a 28-as, a 28A és a 62-es villamosok helyett. A Kőrösi Csoma Sándor út térségéből a belvárosba a 9-es autóbusz, illetve az Örs vezér teréig utazva az M2-es metró, a Maglódi úttól a 95-ös, 195-ös autóbusz és az M2-es metró igénybevételét javasolja a BKK. Az utazások megtervezéséhez a BKK a BudapestGO alkalmazás használatát javasolja.

Változás Pesterzsébeten is

Több helyen is felújítják a vágányokat Pesterzsébeten, ezért változik a 2B és az 52-es villamosok közlekedése augusztus 12-étől augusztus 31-ig – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Azt írták, a vágányfelújítás ideje alatt a 2B villamos módosított útvonalon jár és a a Jászai Mari tér és a Határ út között közlekedik, mindkét irányban betérve a Török Flóris utca-Nagysándor József utca-Jókai Mór utca útvonalra. A BKK kéri az utasokat, ellenőrizzék, hogy a megfelelő irányba közlekedő villamosra szállnak-e fel.

Lesz, ami nem közlekedik

Az 52-es villamos a felújítás idején nem közlekedik. A villamosok által nem érintett szakaszon a Nagysándor József utca és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között az 52-es pótlóbusszal lehet utazni, amelyre Pesterzsébet, Pacsirtatelep felé a villamosmegállókban lehet felszállni. A pótlóbuszra a Nagysándor József utca felé a pacsirtatelepi végállomás mellett kijelölt megállóhelyen, a Török Flóris utcában a kijelölt ideiglenes megállóhelyen, valamint a további érintett villamosmegállókban lehet felszállni – írták.

Pótlóbusz mindkét irányban

Közölték azt is, hogy a 2B villamos és az 52-es pótlóbuszok között mindkét irányba a Nagysándor József utca villamosmegállóhelyen lehet átszállni, emellett Pesterzsébet központja a 35-ös és a 36-os autóbuszokkal is elérhető. A BKK tájékoztatása szerint augusztus 23-tól 31-ig változik a 35-ös autóbuszok és az 52-es pótlóbuszok Nagysándor József utca irányú útvonala is.

Áthelyezés

A 35-ös autóbusz Szentlőrinci úti lakótelep irányú Wesselényi utca megállóhelyét áthelyezik a Virág Benedek utcába. Az 52-es pótlóbusz a Frangepán utca és a Székelyhíd utca megállóhelyek között a Virág Benedek utcában közlekedik majd, a buszokra a 35-ös autóbusz Wesselényi utca megállóhelyén lehet felszállni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: BKK