Két óra alatt 399 sofőrt ellenőriztek a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai a 2019. március 29-én este tartott közlekedésbiztonsági akció alkalmával.

Kiváló lehetőség az agglomeráció hírportáljánál! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a kimagasló jutalékod! A részletekért kattints ide!

A preventív célú ellenőrzés során egy ittas vezetőt szűrtek ki pénteken este a szentendrei rendőrök.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az úgynevezett Finn módszer segítségével ezúttal Visegrád, Dunabogdány, Tahitótfalu és Szentendre belterületén ellenőrizték a sofőröket a rendőrök.

A balesetek visszaszorítását célzó közúti kontroll során egy esetben merült fel ittasság gyanúja, ennek nyomán büntetőeljárás indult a sofőr ellen.

Az elsőként Finnországban alkalmazott módszer lényege, hogy előre kijelölt leállítási helyen több rendőr bevonásával elvégzik az arra közlekedő összes járművezető alkoholtesztes ellenőrzését.

Ha a járművezető nem bizonyul ittasnak, azonnal továbbhaladhat, míg ittasság esetén az érintett vezetővel szemben eljárást kezdeményeznek, járművét félreállítják.

A Szentendrei Rendőrkapitányság illetékességi területén a jövőben is tartanak hasonló ellenőrzéseket, amelyek elsődleges célja a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság növelése – írja a Police.hu.

Kiemelt kép: Police.hu