A hatvani kórházban dolgozó ismert toxikológus drámainak nevezte azokat a alkalmakat, amikor olyan kórterembe lép vizitelni, ahol az ott fekvők mindegyike akár a gyereke is lehetne. Szerinte az egészségügy nemhogy a „végét járja”, de már túl is van azon ezen a határon.

Végét járja az egészségügy

„Tényleg nagyon nagy gáz van” – mondta Zacher Gábor mentőorvos, toxikológus az egészségügyi ellátás pillanatnyi helyzetéről a Klubrádióban. Zacher szerint nagyon sok a beteg, és az egészségügy nemhogy a „végét járja”, de már túl is van azon ezen a határon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több ember kellene

A dolgozók még tartják magukat, de újabb és újabb emberekre lenne szükség a betegellátásban – tette hozzá Zacher, aki sok kollégájához hasonlóan szintén azt hangsúlyozta, hogy a járványra az alapvető megoldást a tömeges oltás jelentheti.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Hét vakcina

Azt is megjegyezte – utalva a kínai-kanadai CanSino, valamint az AstraZeneca-licensz alapján Indiában gyártott CoviShield vakcinákra – hogy hamarosan már nem öt, hanem hét oltóanyag áll majd rendelkezésre.

Drámai helyzet

Drámainak nevezte azokat az alkalmakat, amikor olyan kórterembe lép vizitelni, ahol az ott fekvők mindegyike akár a gyereke is lehetne. Ettől eltekintve is hatalmas pszichés megterhelés alatt vannak az egészségügyi dolgozók.

Halálhírt kell közölni

„Hozzátartozókkal közölni halálhírt, telefonálni nekik, hogy jöjjenek be, búcsúzzanak el beteg családtagjuktól, mert nincs esély megmenteni őt, ezek a legrosszabb dolgok” – mondta.

Tömegbaleset minden nap

Ez persze mindennapos az egészségügyben, de ilyen sok haláleset mellett úgy érzik magukat, mintha minden egyes nap több tömegbaleset történne az országban. “Megszokni nem lehet, belefásulni pedig nem szabad”. Hozzátette, most az egészségügyi dolgozók kitartására van szükség.

Húsvétkor mindenki maradjon otthon

Végül Zacher nyomatékosan kért mindenkit, hogy a húsvétot a legszűkebb családi körben ünnepeljék. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Zacher Gábor toxikológus – Forrás: Facebook/Zacher Gábor