Űjabb vasúti baleset történt, most Csörögnél ütközött egy terepjáró a váci vonattal. Az autó a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre. Idén ez a 36. vasúti útátjárós baleset idén.

Baleset Csörögnél

A Nyugati pályaudvarról Veresegyházon át Vácra tartó vonat elé hajtott egy személyautó Csörögnél. A vasúti átjáróban a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett a közút felé. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A két utas kiszállt az autóból

A szerelvény összeütközött egy Nissan Navara típusú terepjáróval. A vonat lelökte a sínről az autót, amelynek két utasa el tudta hagyni a járművet.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez az autó hajtott a vonat elé

Forrás: MÁV
Forrás: MÁV

Mentő is érkezett a helyszínre

A váci hivatásos tűzoltók áramtalanították a terepjárót. A helyszínre a mentők is kiérkeztek és riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat is. A vonat körülbelül ötven utasáért pótlóbusz érkezett.

A tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre

Forrás: MÁV

Este áll helyre a menetrend

18 órakor ért véget a helyszínelés, addig szünetelt a vonatforgalom Vác és Vácrátót között, azonban ovábbra is hosszabb menetidőre kell számítani az érintett vonalon. A menetrend várhatóan késő este áll helyre.

Ez a 36. vasúti baleset

A MÁV közlése szerint, idén ez már a 36. olyan baleset, amely vasúti átjáróban történt. Nemrég figyelemfelkeltő vasútbiztonsági kampányt indított a MÁV a balesetek visszaszorítása érdekében. Idén drasztikusan nőtt a vasúti átkelőkben történt balesetek száma. Ebben az évben már 16-an haltak meg vasúti balesetben, míg tavaly egyész évben 17-en. 

Fekete hét

Április elején volt a vasúti balesetek fekete hete: 3 nap alatt hatan vesztették életüket. Emiatt a MÁV szeretné szigorítani a KRESZ-t, szigorúbban büntetnék például a sorompórongálást, visszatartva azokat, akik veszélyeztetik a közúti és a vasúti közlekedés biztonságát. Ennek érdekében jogszabály-módosítást kezdeményeznek.

Mindszenti tragédia

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, múlt héten Mindszentnél öten haltak meg egy kisteherautóban, miután a sofőr járműve, szinte megállás nélkül hajtott a sínekre. A fényjelző tilosat mutatott, ekkor ütközött az autó a vonattal. A mindszenti balesetben a motorkocsi 19 tonna volt, a mozdony 80 tonna. A tragédia pillanatáról egy videófelvétel is készült, ezt cikkünk végén tudod megnézni.

Öten haltak meg ebben a balesetben

Forrás: OKF

Sárvári tragédia

A mindszenti tragédia után 3 nappal Sárváron, egy személyautó vezetője a vasúti átjáró tilos jelzése ellenére hajtott az átjáróba, ahol ütközött egy érkező tehervonattal.

Ennyi maradt az autóból, amely Sárváron ütközött a vonattal

Forrás: OKF

Halálos baleset Tapolcánál

Január 1-jén, egy szilveszteri házibulit követően öt fiatal utazott egy Skodában, amikor a sofőr a tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott Tapolcánál. A jármű az arra közlekedő vonattal ütközött. A szerelvény 60 méteren át tolta az autót, amelyben 5 fiatal utazott. Négyen a helyszínen szörnyethaltak. Az egyik fiatal lányt mentőhelikopterrel szállították a szombathelyi kórházba.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a csörögi balesetről – Forrás: MÁV