Közterületet neveznek el Mátyás Balázs Tamás rendőr törzsőrmesterről, aki 2018-ban halálos balesetet szenvedett Újpesten. A 21 évesen, szolgálatteljesítés közben elhunyt férfi szülei az újpesti önkormányzatnak nyújtottak be indítványt, amelyet előbb a 4. kerületi, majd most a Fővárosi Közgyűlésen is megszavaztak. Az Iglói út és a fóti kereszteződés melletti közterület a „Mátyás Balázs Tamás tér” nevet viseli majd.

Újpesten történt a baleset

Két rendőrautó karambolozott 2018-ban Budapesten, a Fóti út és a Leiningen Károly utca sarkán. Az elsődlegesen információk szerint azt állapították meg a helyszínen, hogy a 15. kerületi járőröknek zöld lámpája volt, 4.  kerületi kollégáiknak viszont piros ám utóbbi jármű vezetője mégis kihajtott, így ütközhettek össze. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy őrmester halt meg

A sofőr végtagtörést szenvedett, társa a helyszínen életét vesztette. Mátyás Balázs Tamás kizuhant a kocsiból, ő a 4. kerületi kapitányság járőreként dolgozott. A másik rendőrautó utasai is megsérültek a karambolban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

70-nel ment a kereszteződésbe

A rendőr egy kereszteződéshez érve egyenesen akart továbbhaladni, és annak ellenére, hogy a lámpa több, mint tíz másodperce tilosat jelzett, a mintegy 70 kilométeres óránkénti sebességről némileg lassítva behajtott a kereszteződésbe.

Nekiütközött egy másik rendőrautó

Ott a vádlottnak jobbról több mint 90 kilométeres óránkénti sebességgel nekiütközött egy Skoda Octavia típusú rendőrautó, amely ugyancsak megkülönböztető fényjelzést használt. Neki azonban a lámpa zöldet mutatott.

Ugyanarra a helyszínre hajtott

A balesetben érintett két szolgálati kocsi a BRFK Tevékenység-irányítási Központ utasítása alapján ugyanarra a helyszínre tartott, mert az ott intézkedő rendőrök segítséget kértek  A baleset következtében egy az Opel Astrában utazó huszonkét éves rendőr őrmester életét vesztette, a vétlen autót vezető rendőr könnyebben sérült, míg utasa és a vádlott nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Embereken akart segíteni

Az elhunyt rendőrről készített filmben édesapja azt mesélte, hogy amikor gyermekkorában megkérdezték Balázst, hogy mi szeretne lenni, akkor azt mondta, „én az embereken szeretnék segíteni”.

Imádta az édesanyját

Édesanyja azt mondta, 23 évesen szülte Balázst, úgy nőttek fel, mintha testvérek lettek volna. Balázs 21 évesen sem szégyellte megpuszilni édesanyját.

Teret neveznek el róla

A 21 évesen, szolgálatteljesítés közben elhunyt Mátyás Balázs Tamás szülei az újpesti önkormányzatnak nyújtottak be indítványt, amelyet előbb a 4. kerületi, majd most a Fővárosi Közgyűlésen is megszavaztak. Így Újpesten az Iglói út és a fóti kereszteződés melletti közterület a „Mátyás Balázs Tamás tér” nevet viseli majd.

Küzdősport-gálával emlékeznek

Szeptember 29-én 17 órakor pedig megrendezik a Police Fight Challenge 2023 elnevezésű meghívásos jótékonysági küzdősport-gálát az újpesti Kellner Ferenc Sportközpont, Madárfészek Ökölvívó Akadémia sportcsarnokában. A gála Mátyás Balázs Tamás posztumusz rendőr törzsőrmesternek kíván méltó emléket állítani. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: archív