Szilágyi István özvegye úgy döntött: nem hallgatja el az igazat a hatóságok elől. Még akkor sem, ha ezzel hozzásegíti fiát sokévnyi büntetéshez.

Szilágyi István özvegye több interjúban is elmondta, hogy a történtek ellenére szereti a fiát és reménykedik abban, hogy még életében viszontláthatja Pétert. Az asszony ugyanakkor szeretne igazságot szolgáltatni elhunyt férjének, akivel 50 évet éltek házasságban. Joli néni a szívével ugyan megbocsájtotta fia szörnyű tettét, de az eszével tudja, hogy nem állhat ki mellette sem a nyomozás, sem pedig a bírósági tárgyalások során.

Jolika néni elmondta a nyomozóknak: Péter azért „kattant” be május 3-án reggel, mert nem volt otthon egyetlen szem nyugtató és a családnak nem volt pénze arra, hogy kiváltsák a receptet. A színészlegenda és a szobrászművész egyetlen gyermeke ekkor önmaga ellen fordult és a saját fejét verte az ágykeretbe. Szilágyi István ezért szólt rá, de a jó szándékú figyelmeztetés csak olaj volt a tűzre. Péter az idős édesapja ellen fordult, mint korábban már annyiszor, de ezúttal édesanyja könyörgésére sem állt le és egy kalapáccsal halálos ütést mért a színész fejére, majd meg is rugdosta az édesapját.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Joli néni mindennek szemtanúja volt… Ő szaladt segítségért a szomszéd kisboltba, ahonnan értesítették a rendőröket. Az idős asszony tisztában van azzal, hogy a jog szerint nem lett volna köteles terhelő vallomást tenni a saját fiára, de ő úgy döntött, nem él ezzel a lehetőséggel. 

„Igen, tettem vallomást a rendőrségen… Azt mondtam el pontosan, ami történt. Tisztában vagyok vele, hogy lett volna jogom megtagadni a vallomást, de úgy gondolom, hogy így lesz igazságos Pistával szemben. A továbbiakban is az igazat fogom mondani, miért hazudnék? Legfeljebb azt mondom majd, hogy tartózkodom, hiszen úgy is le van írva, amit mondtam. Az első vallomásomat fogom fenntartani…” – mondta a Ripostnak Joli néni.

Az idős asszony mindezek ellenére is abban reménykedik, hogy Péternél használ a jelenleg alkalmazott pszichiátriai kezelés és előbb utóbb meglátogathatja őt.

A BudaPestkörnyeke.hu cikkeit Szilágyi István tragikus halálától ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Szilágyi István – Forrás: youtube.com