A térkövek eddig is környezetünk egyik leglátványosabb díszítőelemeinek számítottak, manapság pedig a hatalmas kínálatnak köszönhetően igazán szemkápráztató megoldások közül választhatunk. Ha térkövezett felületet látunk, egyből az elegancia és az igényesség jut eszünkbe. 

Nemcsak látványos, de strapabíró is

Ha megnézzük a Barabás Téglakő Kft. képgalériáját, akkor szebbnél szebb formákat, színeket és felületkialakításokat láthatunk. Egyből arra gondolunk, hogy ezek a térkövek biztosan drágák, már-már luxusnak számítanak és óvni kell őket minden külső hatástól, hisz érzékenyek lehetnek. Megnyugtathatunk mindenkit, ugyanis mindkét állítás tévhitnek számít.

Kezdjük a költségekkel: például a Barabás Téglakő®, ami a gyártó saját szabadalma, mindenki számára elérhető áron kapható, és köszönhetően annak, hogy több vastagságban is készül, egyaránt használhatjuk garázsfeljárók, parkolók és teraszok burkolására, de mert a kő teljes felülete színezett, kerítésekhez és egyedi kerti építményekhez (pl. pad, kút) is kiváló választás. Már ez önmagában is jelzi, hogy mennyire univerzális, de mégis egyedi megoldásról beszélünk. Mindezeken túl a Téglakő® kimagasló teherbírással rendelkezik, ezért akár több évtizedig is bírja kopás, repedés és törés nélkül. Kezdetektől rusztikus megjelenése pedig szinte cseppet sem változik az idők folyamán. 

Hatalmas kínálat, számtalan stílus

Természetesen a már említett Téglakő® mellett olyan különlegességekkel is találkozhatunk, mint a Rába, a Fuerte vagy a Somló Trió, amelyek szintén kiváló megoldást jelentenek arra az esetre, ha az udvarunk egy részét szeretnénk térburkolattal lefedni. Nemcsak mintákban és formában találhatunk újdonságokat, de a színek terén sem kell aggódnunk. A színpaletta kifejezetten széles, így még ha ugyanazt a fajta térkövet is használjuk, akkor is változatos mintákat lehet létrehozni az eltérő árnyalatok keverésével.

Legyünk bátrak: kombináljunk eltérő köveket!

Ma már szerencsére egyre elterjedtebb, hogy akár kettő vagy három térkőfajtát is vegyítenek egymással: például Téglakövet  Rábával vagy Villánnyal. Ezeknél a kombinációknál nagyon fontos odafigyelni a kiválasztás során, hogy minden burkolat azonos vastagságú legyen. Kaphatóak ún. kombi térkövek is, amelyek alapból 3-4 különböző méretű követ tartalmaznak, itt javasolt a véletlenszerű lerakás, ugyanakkor azt érdemes szem előtt tartani, hogy az egyes méretekből arányosan fogyjon a raklapról a felület kialakítása során. 

A minőség és az időtlen megjelenés elsődleges szempont, ha térkőről van szó, hiszen egy új burkolatot legalább 20 évre tervezünk. Mindenképpen olyan terméket válasszunk, amely megbízható, régóta a piacon lévő gyártótól származik és kimagasló terméktulajdonságokkal rendelkezik.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.