A legtöbb nő már kisgyermekként elkezdte tervezgetni az esküvőjét. A sok tündöklő jelmez és az álmodozások, valljuk be, hogy sokat jelentettek már akkor is! Mindenki hasonlítani akart arra a hercegnőre, aki éppen férjhez ment a mesékben, majd később a filmekben. 

De mi a helyzet akkor, ha az álom valósággá válik, és ideje kimondani a boldogító igent? Vajon hogyan álljunk neki a szervezkedésnek? Mit érdemes tudni a gyermekvállalásról és a kiegyensúlyozott családi életről? Cikkünkben adunk néhány tippet a tökéletes élethez!

Elsőként szervezzük meg az esküvőt!

Esküvő előtt érdemes hagyni legalább fél évet a szervezkedésre, hiszen rengeteg dolgot kell elintézni. Amennyiben nincs tapasztalatunk az esküvőszervezésben, úgy a legjobb megoldás felkérni egy esküvőszervező szakembert, akivel közösen kiválaszthatjuk a helyszínt.

Szükség van még olyan szolgáltatókra is, akik a minőségi munkájuk mellett bátorítanak és segítenek a nehezebb döntések során. Fontos, hogy csak olyan embert válasszunk, akiben 100%-ig megbízunk, akire számíthatunk. Ilyen például a fotós, a stílustanácsadó, a sminkes, a kozmetikus, a ruhaszalon, a virágkötő, a dekorációért felelős szolgáltató. 

Ha megtaláltuk a megfelelő szakembereket, akkor jöhet a tervezés. Milyen uralkodó színeket és stílust szeretnénk a helyszínen? Milyen ruha, haj és smink áll jól a menyasszonynak? Mi legyen egyáltalán a helyszín? Egy vízparti esküvő lesz vagy inkább beltéri? A rengeteg kérdéshez érdemes összeülni az esküvőszervezővel és közösen átbeszélni a lehetőségeket. 

A gyermekvállalás kérdései

Manapság sokan csak akkor házasodnak össze, amikor gyermeket várnak. Így az esküvő és a gyermekvállalás már nem is annyira különül el egymástól. A várakozás hónapjaiban azonban érdemes felkészülni erre a nagy feladatra. 

Egy egészséges nevelésben részesülő gyermek már kisebb korában is megtapasztalhat számos jó tulajdonságot. Ilyen például a saját kis bátorsága, kíváncsisága.

Ennek fejlesztéséhez azonban szükség van az Igenközpontú nevelésre. Ezt szülőként a Mai-Könyv.hu webáruházában található Igenközpontú nevelés című könyvből tanulhatja meg. Emellett azonban akár kisebb gyermek számára keres, akár nagyobb gyermek vagy ifjúsági könyveket vásárolna, itt mindent megtalál egy helyen.

A gyermekeknek is szükségük van a könyvekre!

Habár kisebb korban még nem tudnak olvasni, mégis érdemes már ekkor hozzászoktatni a gyermeket a könyvek jelenlétéhez. Kezdhetjük párnázott, kisalakú könyvecskékkel is, azonban ahogy cseperedik a gyermek, folytathatjuk a korának megfelelővel. 

Habár olvasni csak 4-6 éves kor környékén tanulnak meg, mégis mesélhetünk nekik kedvenc mesekönyveikből. Egy idő után pedig észrevehetjük, hogy saját maguktól hozzák majd a kis könyveiket, és ők kezdenek el mesélni nekünk. Érdemes megnézni a Mai-Könyv.hu gyermekkönyv kínálatát!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!