Az idei nyári szünet újra közel majdnem 3 hónapos lesz, és meg kell oldania a családoknak gyermekeik felügyeletét. A gyermektábor-összehasonlító portál vezetője szerint érdemi változás lesz a táborpiacon, amely akár 10%-os áremelkedést és egyre jobb minőségű táborokat eredményez. 

Sokan még a farsangi időszak jelmezkereső napjait élik, de a legtöbb családnál már szóba kerülnek a nyári táborok is. Egyre több szülő választ korán tábort gyermekének, hogy egyrészt a jó ár-érték arányú táborok gyorsan betelő turnusai közül választhasson, másrészt az év első hónapjaiban még előfoglalási kedvezmények is érvényesíthetők, azaz jobban is jár anyagilag, aki előre gondolkodik. 

Tóth Béla, a Táborfigyelő.hu gyermektábor-összehasonlító portál vezetője szerint a 2020-as év a táborpiacon is érdemi változásokat hoz. Egyértelműen látszik a visszajelzések alapján, hogy a családok anyagi helyzetének erősödésével a minőségi táborokat keresik a szülők.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Habár a családok lehetőségei jobbak, mint az elmúlt években, a táborok díjszabása mégis az egyik kiinduló pont a táborválasztásban. Az árak tekintetében elmondható, hogy azok növekedési trendje nem áll meg, de lassul az elmúlt évekhez képest.  

A jelenlegi adataink alapján azt lehet elmondani, hogy az idei táborárak 5-10% közötti összegben nőhetnek, de jó hír a családoknak, hogy ez a növekmény előfoglalási kedvezményekkel sok esetben meg is spórolható.

A legnépszerűbb tábortémák tekintetében még a jelenlegi adatokból nem tudott érdemi információt adni a táborszervezési szakértő, de érdekességként megjegyezte, hogy a tavaly is nagyon népszerű sporttáborok előretörése várható az idén, hiszen két nagy sportesemény, a labdarúgó-Európa-bajnokság és az Olimpia is hatással lehet a választásra.   

A táborválasztást megkönnyítendő a táborkereső  portálon ingyenesen letölthető egy gyermektábor-kisokos szülőknek, amiben egy mini e-bookba összegyűjtötték azon kérdésekre a válaszokat, hogy miként válasszunk tábort a gyermekünknek, mik legyenek a legfőbb szempontok, sőt a kisokosban található egy lista arról, hogy mit csomagoljunk el mindenképpen csemeténknek a táborozáshoz.

Kiemelt kép: illusztráció