Mit lehet tenni annak érdekében házilag, hogy a megkopott és esztétikailag nem túl jól kinéző felnit sikerüljön megújítani? A cikkben ezt a kérdést válaszoljuk meg. Méghozzá részletesen vázolva a munka teljes egészének a folyamatát, kezdve a beszerzés fázisától.

Amire szükség lehet a felnik megújítása során

Ugyebár különösen hangsúlyozni sem kell, hogy csakis a felnikhez passzoló eszközökkel és készítményekkel javasolt hozzálátni a munkálatokhoz. Felnitisztító szer mindenképp kelleni fog, ez jelentheti a kiindulási alapot.

Érdemes lehet például az autofestekszeged.hu webáruház külső autóápolást támogató készítményeit és kellékeit szemügyre venni, ott jó eséllyel minden meglehet. Csiszolópapírok, rozsdaátalakító is kellhet, illetve drótkeféből sem árt, ha akad kéznél.

A zsírtalanításra sem árthat gondolni, illetve a maszkolószalag vagy a takaró nylon beszerzése is ajánlott. Ha mindezek megvannak, akkor értelemszerűen a felnifesték megvásárlása sem maradhat ki a sorból.

Előkészítés nélkül nem nagyon lehet megoldani a felni megújítását

A munka első lépéseként mindenképp le kell szerelni a felniket. Lélekben jobb előre felkészülni rá, hogy jó eséllyel nem lesznek kifogástalan állapotban. De hát pont azt a célt szolgálja a munka, hogy ezen változtatni sikerüljön.

Ha sikerült a leszerelés, következhet az alapos tisztítás, illetve zsírtalanítás. Ez a munka kiemelt odafigyelést igényel maximális precizitás és nulla kapkodás mellett. Különösen akkor kell még precízebben dolgozni, ha komolyabb rozsdaréteg eltávolítása is a feladat.

Amikor megvan a csiszolás, a felületet érdemes rozsdaátalakítóval lekenni. Miután a készítmény néhány óra alatt elvégzi a dolgát, utána a felületet teljes egészében le kell csiszolni, végül pedig a zsírtalanítást célszerű még kivitelezni pluszban.

A munkafolyamat, amivel megújítható a felni kinézete és állapota

Mielőtt hozzálátnánk a gondosan előkészített felni tűpontos festéséhez, előtte a festeni nem kívánt részeket el kell fedni. Ez a munkafázis ugyebár a maszkolás. A cél az, hogy minden nem festeni kívánt részt sikerüljön maximális pontossággal elfedni.

Magát a festést erősen javasolt egy zárt térben kivitelezni, ahol nincs jelen a por. A festés során először alapozóréteget kell a felületre juttatni, megteremtve a felni célként meghatározott kinézetéhez a stabil alapot.

Az alapozás megszáradása után jöhet egy precíz csiszolómunka, majd következhet a felnik lefestése. Amikor ez a réteg is kellőképpen megszáradt, a felület pedig szép egyenletes, akkor zárásként a lakkozás kivitelezése lesz még a feladat.

A folyamat sikerének a kulcsa, hogy először is szerezzük meg a kivitelezéshez szükséges minőségi eszközöket. Másrészt szánjuk rá az időt a munkára, illetve haladjunk szép precízen az egyes folyamatokkal.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.