Szinte lehetetlen megmenteni az iPhone-unkat mindenféle karcolástól, leejtéstől, bevizesedéstől és összeomlástól, amely az élettartama során rá leselkedik.

Legtöbbször hiába keresünk fel egy iPhone szerviz üzletet, otthoni praktikákkal nagyon jól meg lehet oldani apróbb hibákat. A következőkben néhány tipp következik, hogy hogyan lehet elkerülni az iPhone szerviz látogatásokat.

1. A kitágult töltőcsatlakozót fogpiszkálóval is rögzíthetjük- idővel az iPhone töltéséhez használt mikro-USB-csatlakozó meglazulhat, olyan mértékben, hogy még a töltő sem fér bele. Ilyenkor nem kell rögtön a legközelebbi Apple szerviz bolthoz rohanni, bőven elég, ha egy éles fogpiszkálóval eltávolítjuk a szennyeződéseket és a kisebb szöszöket.

2. Nem reagáló és beragadt gombok javítása – ha nem reagál a gomb a telefonon, akkor sem kell megrémülni és rohanni egy iPhone vagy Samsung szerviz boltba, hanem bőven elég egy alkaholos vattakoronggal bedörzsölni a beragadt nyomógombot. Ezután biztosan ismét működni fog.

3. Lemerült vagy haldokló akkumulátor cseréje – az idő múlásával az akkumulátorok már nem képesek ugyanannyi töltést tartani, mint új korukban. Ha ez megtörténik a telefonnal, érdemes kicserélni az akkumulátort, viszont ehhez már érdemes lehet megfontolni, hogy igénybe vegyük egy telefon szerviz szolgáltatását, hiszen például elképzelhető hogy kedvezményes áron tudnak alkatrészt keresni telefonunkhoz.

4. A karcolások elsimítása – a telefonok idővel karcosak lesznek, ez elkerülhetetlen. Annak érdekében, hogy iPhone-unk minél tovább legyen mentes a karcolásoktól, csiszoljuk meg a hátát, vagy keféljük le az előlapot, hogy újra fényes és sima legyen. Ehhez persze mobil szerviz segítségét is kérhetjük, esetleg megpróbálhatjuk megelőzni vagy elodázni a karcolódás idejét fólia felhelyezésével és tok használatával.

5. Használjunk rizst az elázott iPhone feltámasztásához – ez a trükk általában széleskörben ismert és nagyon bevált. Ha iPhone-unk véletlenül belemerül a vízbe, helyezzük egy vagy két napra egy zacskó rizsbe. Ha a képernyőn nedvesség nyomai maradnának meg, próbáljuk meg masszírozni az elakadt képpontokat az ujjunkkal.

6. A túlmelegített iPhone lehűtése – a túlmelegedés szoftver- vagy hardverprobléma is lehet. Az iPhone készülékek akár olyan forrók is lehetnek, hogy megégetik a zsebünket, ilyenkor próbáljuk meg kikapcsolni egy időre az akkumulátort, de legalább bezárni az összes futó alkalmazást, hogy a processzor ne dolgozzon túlságosan.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!