Egy konyhabútor kiválasztásánál rengeteg különböző szempontot veszünk figyelembe, legyen szó a praktikusságról vagy a színek és stílusok harmóniájáról. Éppen ezért nem könnyű a döntés, hiszen könnyedén elveszhetünk a milliónyi variáció között.

Kiindulási alap

Elsőként, már meglévő konyhánál érdemes megfontolni azt, hogy a teljes berendezéstől szabadulnánk meg, vagy csak bizonyos részektől. Például kérdéses lehet a már meglévő elektronikai cikkek megtartása, avagy továbbadása.

Aztán nagyon fontos még a rendelkezésre álló hely, és a kiindulási alap a tekintetben, hogy hol találhatóak áramforrások és vízcsövek. Természetesen a helyet is alaposan szükséges lemérni, így a szélességről, hosszúságról és belmagasságról szóló adatokat is érdemes magunknál tartani. Enélkül ugyanis bármilyen konyhabútorba is szeretünk bele, nem biztos, hogy ideális választás lesz a hely függvényében.

Ha már meglévő konyhabútor cseréjéről van szó, érdemes azt is végiggondolni, mi a felújítás mivolta. Mi az, amit nem szerettünk az előző garnitúrában: a kinézete, praktikussága vagy a többi helyiséggel való diszharmóniája? Ezen kérdéseket feltéve könnyebb dolgunk lesz megtalálni az ideális konyhabútort.

Színek és stílusok egységessége

Lakberendezési áruházakban sétálva gyakran csak ámulunk és bámulunk a kiállítótérben található csodás konyhák láttán. Könnyen elcsábulhatunk egy-egy ilyen garnitúra felé, ám érdemes észben tartani, hogy minden konyha más és más. Az adottságok, a paraméterek, a rendelkezésre álló hely vagy otthonunk stílusa is beleszólhatnak abba, hogy végül milyen bútorra esik a választás.

A színek rendkívül nagy szerepet játszanak abban, hogy milyen hangulatú az otthonunk. Akár a pasztellszínek kedvelői vagyunk, akár a modern, matt, brutalista stílus áll közel a szívünkhöz, fontos, hogy ez konyhánkban is visszaköszönjön valamilyen formában. Így érhetünk el ugyanis ideális összhangot a többi helyiséggel együtt.

Praktikusság és jó minőség

Egy jó konyhabútor akár egy egész életen át is elkísérhet minket, ezért érdemes a minőségre legalább olyan nagy hangsúlyt fektetni, mint a kinézetre. Egy tartós garnitúra ellenáll a konyhai kisebb-nagyobb baleseteknek, és valódi közösségi térré varázsolja a helyiséget, ahol jó összegyűlni és együtt tevékenykedni.

A praktikusságról sem feledkezhetünk meg, hiszen talán nincs még egy olyan helyiség, amely ennyi eszközt nyelne el a bútorajtók mögött. Akár különálló elemekből is felépíthetjük az új konyhát, hogy garantáltan minden bútor az igényeinkhez igazodjon. Érdemes többféle tárolóegységet beszerezni, például fiókos és ajtós elemeket is, hogy biztosan minden eszköz és edény beférjen, méretétől függetlenül.

Látogass el a KonyhaMax.hu honlapjára, és találd meg álmaid konyháját a hihetetlenül széles választékban! Böngészd végig a rengetegféle színű és stílusú elemeket, és válogasd össze kedvenceid!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!