A nyílászárókon található szúnyoghálók takarítását gyakran halogatjuk, hiszen bonyolult és hosszadalmas folyamatnak gondoljuk. A valóságban ez közel sincs így, csupán minőségi eszközök és néhány óra szabadidő szükséges a projekt elvégzéséhez!

Eszközök a folyamathoz

A szúnyoghálók tisztításához nincs szükség speciális termékekre, csupán néhány, a JOSZERSZAM.com-on megvásárolható tisztítószer és eszköz segítségét kell igénybe vennünk. Kertes házban vagy udvar megléte esetén érdemes a kerti slagot is bevetni, melyet csatlakoztassuk vízforráshoz. Egy szórófejjel pedig gyorsan és célzottan elintézhetjük az előkészületi lépéseket.

Érdemes még magunknál tartani egy vödröt vagy lavórt, valamint egy puha kefe, mikroszálas kendő, szórófejes üveg és egy szobalétra is jól jöhet. A tisztítószerek tekintetében pedig mosogatószert, étkezési célra használatos ecetet vagy egyéb vegyületeket is bevethetünk.

Így készítsük elő a terepet

A szúnyoghálót legegyszerűbben úgy takaríthatjuk, ha leszereljük azt a nyílászárókról. Ha ez valamiért nem megoldható, aggodalomra akkor sincs ok, hiszen enélkül is makulátlan végeredményt érhetünk el.

Először porszívóval menjünk át a szúnyogháló felületén, óvatosan, ügyelve az épség megőrzésére. Ezután permetezzünk ecetet a hálóra, és töröljük le mikroszálas kendő segítségével, finoman. Ekkor jöhet képbe a létra, mellyel a külső részt is áttörölgethetjük.

Hasznos tipp: ha az ablakokról és ajtókról lepattinthatóak a hálók, jelöljük meg azokat, így nem okoz gondot megtalálni az eredeti helyüket. Máskülönben a hasonló méretű ablakok esetén sok időt elpazarolnánk találgatással.

Az előkészületi fázisban ha kedvünk tartja, készíthetünk a folyamathoz speciálisan kikevert tisztító folyadékot is. Ehhez fogjunk egy vödör vizet, melybe csepegtessünk pár milliliter általános tisztítószert. Bevethetjük az ecet és víz kombinációját is, amennyiben inkább a természetes tisztítóanyagok hívei vagyunk.

Amennyiben a tisztítandó terület extra takarításra szorul, keverjünk 4 liter vízbe egy negyed csészényi ammóniát, melyet mindenképpen gumikesztyűben végezzünk!

Kezdődhet a lényegi tisztítás!

Ha az előkészületek befejeződtek, kezdődhet az igazi mélytisztítás. Alkalmazzunk alacsony víznyomást a slag segítségével, melyet lehetőleg sima, tiszta felületre támasszunk.

Vigyük fel a hálókra a tisztítószert a kefével, melyet alaposan bedörzsölve alkalmazzunk, majd öblítsük ki. A teljes száradást követően nincs más dolgunk, mint visszahelyezni a hálókat a nyílászárókra. A végeredmény pedig egy makulátlanul tiszta és esztétikus szúnyogháló lesz!

Nézd végig a JOSZERSZAM.com weboldalán elérhető, széleskörűen felhasználható szerszámokat, eszközöket, és válaszd a jó minőséget és a megbízhatóságot!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.