Pert indított a Pest Vármegyei Főügyészség annak a nőnek a tulajdonjoga törlése érdekében, aki öröklési szerződést kötött a súlyos beteg, életveszélyes állapotban lévő idős szomszédjával, hogy megszerezze a vagyonát.

Testvérével élt

Egy nyugdíjas, Pest megyében élő nő eleinte nem szorult segítségre, mert a testvérével élt együtt. A szomszédasszonya időnként segített neki ebben-abban, de nem lépte túl az átlagos jószomszédi viszony kereteit.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Nem lehetett műteni

Az idős nő egészségi állapota azonban súlyosan megromlott, majd kórházba került. Ettől kezdve rendszeresen igénybe vette a szomszédja segítségét. A szomszéd a kórházba is bement hozzá, ahol látta az állapotát, illetve a kezelőorvosok tájékoztatásából tudta, hogy az idős hölgy súlyos állapotban van, műtétre alkalmatlan, gyenge a szervezete.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Végrendeletet iratott alá

Ekkor a nő felvette a kapcsolatot egy ügyvéddel, és megbeszélte vele, hogy készítsen egy öröklési szerződést, valamint annak elkészítéséhez átadta az örökhagyó lefotózott személyes okiratait. Egy hét múlva meg is kötötték a szerződést. Az öröklési szerződés alapján a szomszéd nő természetbeni tartás fejében örökölte az örökhagyó ingatlanát, egy Pest vármegyei lakóház felét.

Egy hónap múlva meghalt

Az idős nő egy hónap múlva elhunyt, és a hagyatéki eljárásban a közjegyző a szerződés alapján átadta az ingatlan hagyatékot a nőnek. Az áldozat hozzátartozója azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és az ügyészséghez fordult.

Tudta, hogy meg fog halni

Az ügyészi álláspont szerint a nő akkor kötötte meg az öröklési szerződést az idős szomszédjával, amikor a kezelőorvosoktól, és a rendelkezésre álló orvosi iratokból tudta, hogy az örökhagyó életveszélyes állapotban van.Ebből következően a szerződésből eredő kötelezettségeit nem, vagy legfeljebb rendkívül rövid ideig kell majd teljesítenie.

Pert indított az ügyész

A főügyészség a fentiek miatt pert indított a nő tulajdonjogának törlése érdekében, tekintettel arra, hogy az öröklési szerződés jóerkölcsbe ütköző, ezáltal érvénytelen. Az ügyész keresetéről a Budapest Környéki Törvényszék fog dönteni.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció