Két daganatos betegség után túlélte a koronavírust a 78 éves Marika néni. A Piliscsabán élő Marika néni férjétől kapta el a betegséget. Nem is akart hallani arról, hogy őt is leteszteljék, mert tudta, ha pozitív lesz az eredmény, akár tragikus vége is lehet a betegségnek. Végül legyőzte a betegséget és karácsonykor együtt vacsorázhat a gyerekévek, 4 unokájával és 2 dédunokájával.

A férjénél kezdődött a betegség

„A férjemnél kezdődött, pár napig gyengének érezte magát. Tőle ezt nem szoktuk meg, ő még akkor is behordja a fát, amikor a fiatalok már kidőltek. Bár nem fájt semmije, nagyon féltettük, mert volt már két infarktusa”- kezdte betegséget történetét a Piliscsabán élő Marika néni.

A férje koronavírusos lett

Az asszony emiatt felhívta az orvost, hogy mit tanácsol? Az orvos csak annyit mondott, hogy hívja a tesztelőket. Hamarosan ki is derült, hogy Tibi bácsi megfertőződött.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A gyerekei aggódtak az édesanyjukért

„Apukámnak két nap múlva már kutyabaja sem volt, de közben mi a testvéreimmel halálra aggódtuk magunkat mindkettőjük miatt” – vette át a szót a házaspár egyik lánya.

Túlélt egy áttétes vastagbélrákot

„Már az is csoda, hogy apu lábon kihordott két infarktust, anyukánknál két évvel ezelőtt diagnosztizáltak tüdő áttétet, ami a korábbi vastagbélrák szövődménye volt. A bal tüdőjéből kivágtak egy lebenyt, majd 24 kemoterápiás kezelésen esett át. Fantasztikus küzdeni akarás van benne!” – mondta a Ripostnak Marika lánya.

Félve jártak a szüleikhez

„Tudtuk, hogy a gyerekei, unokái és dédunokái iránt érzett szeretete adott neki erőt, miattunk akarta leküzdeni a kórt, és ez sikerült is. Amikor megtudtuk, hogy apu koronavírusos, frászt kaptunk. Tavasz óta csak úgy járunk hozzájuk, mintha a Marsra készülnénk, bemosakodva, maszkkal, távolságot tartva. Mindig azt mondtuk nekik, az a lényeg, hogy ők ne kapják el a vírust, mi a többit megoldjuk. Erre kiderül, hogy már nem kell féltenünk őket!”

Marika nem akart tesztet csináltatni

A család győzte meg Marika nénit, hogy csináltassanak nála is egy tesztet. Erre csak nagy nehezen lehetett rávenni.

Azt hitte, ha elkapja, nem éli túl

„Azért nem akartam tesztet, mert úgy gondoltam, ha én elkapom a fertőzést, az nagyon komoly lefolyású lesz. Titkon úgy éreztem, azt már lehet, hogy nem élném túl. Persze, hogy emiatt nagyon féltem. Nekünk a férjemmel olyan szerető családunk van, amilyenről csak álmodni lehet. Ők adják az erőt az élethez. Miattuk mi bármit legyőzünk, csak lássuk őket még sokáig!” – mondta Marika néni.

Pozitív lett a tesztje

„A teszt kimutatta, hogy anyu szervezetében rengeteg ellenanyag termelődik. Mióta megtudtuk, hogy „titokban” legyőzte a vírust, csak Királylánynak hívjuk, mert neki már koronája is volt” – nevet a lánya, Szilvia. „Persze így már könnyű vidámnak lenni.”

Együtt karácsonyoznak

A család most áttervezi a karácsonyt, hiszen már nem kell attól félniük, hogy a dédszülőket megfertőzik – most ők vannak a legnagyobb biztonságban.

Kiemelt kép: illusztráció