Váratlanul kiadtak Orbán Viktor aláírásával egy kormányhatározatot, amely egy új logisztikai park kialakításáról szól az M0-ás autóút szigetszentmiklósi szakaszán. Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere a BudaPestkörnyéke.hu hírportál megkeresésére közölte: neki sem szóltak arról, hogy most beruházási célterület lesz az adott terület és fogalma sincs arról ki vagy milyen beruházó állhat a háttérben.

Váratlan kormányhatározat

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál munkatársa vette észre, hogy a Magyar Közlönyben múlt kedden megjelent egy 1646/2021. számú kormányhatározat, amely Szigetszentmiklós külterületén fekvő földrészletek beruházási célterületté nyilvánításáról szól. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tételes felsorolás

A kormányhatározat tételesen felsorolja, mely helyrajzi számú területekről van szó. Ezzel kapcsolatban a BudaPestkörnyéke.hu megkereste Szigetszentmiklós polgármesterét, Nagy Jánost.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

M0-ás mellett

A polgármester portálunkkal közölte: Az említett helyszín az úgynevezett Ürgehegy, Szigetszentmiklós északi területén található, az M0 autóút északi részén, az Auchan és a Csepeli út között fekszik, Csepellel határos. A cikkünk alján térképen is megmutatjuk a területet.

Tavaly az önkormányzat akarta

A polgármester a portálunknak küldött levelében leírta: „2020. decemberben önkormányzati döntés született arról, hogy az adott területet belterületté nyilvánítjuk, azt építési övezetbe soroljuk, így ott logisztikai park létesülhet.”

Elutasították az önkormányzat döntését

Meglepő fordulat a történetben, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal elutasította a belterületté nyilvánítási kérelmét a városnak. Nagy János szerint ezt arra hivatkozva tették, hogy „túl sok még a már kiszabályozott beépíthető terület és nem akarnak több mezőgazdasági területet átminősíteni.”

Váratlanul érte a polgármestert is

A szigetszentmiklósi polgármester hozzátette: „Én is a híradásokból és a Magyar Közlönyből értesültem, hogy kormányhatározat született arról, hogy az adott terület beruházási célterületté vált. Az, hogy a Kormány döntése mögött ki és milyen beruházó áll, nincs információm.” – írta portálunk megkeresésére Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere.

A város akarta, nem engedték, most mégis lesz, de erről nem szóltak

A dolgok jelenlegi állása szerint tehát Szigetszentmiklós akart egy új ipari területet, de azt nem engedélyezték, most hirtelen mégis kormánydöntés született arról, hogy lesz ipari park, csak erről nem szóltak a városnak.

Parlamentbe készül a polgármester

Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere több párt és civilszervezet támogatásával indult az ellenzéki előválasztáson, intenzíven kampányol, komoly esély van arra, hogy ő lesz a térségben a kormánypárt jelöltjének ellenzéki kihívója a 2022-es országgyűlési választásokon.

Komoly esélye van

Ha a legutóbbi, 2018-as választási eredményekből indulunk ki, akkor az ellenzéki összefogás jelöltjének komoly győzelmi esélye lehet Pest 8. körzetében, Szigetszentmiklós környékén. Legutóbb 40 százalékos eredménnyel nyert a fideszes Bóna Zoltán, ha akkor az ellenzék összes nagyobb pártja összeállt volna, akkor nagyjából 59%-os többséget szerzett volna az ellenzéki jelölt.

Ellenfélt látnak benne?

Szigetszentmiklós polgármestere, Nagy János erre az ellenzéki többségre hajt, ha az előválasztáson győz, visszafogott kampánnyal is jelentős esélyei vannak. Talán ennek tudható be, hogy a miniszterelnök úgy írt alá egy kormányhatározatot Szigetszentmiklósról, hogy arról nem szólt senki előre a polgármesternek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A pirossal jelzett területről született kormányhatározat

Kiemelt kép: Nagy János és Orbán Viktor – BPK-montázs, képek forrása: a politikusok Facebook-oldala