Emberölés miatt állítja bíróság elé a Pest Vármegyei Főügyészség azt a K. Lászlót, aki 2021 nyarán halálra késelte a barátnőjét Gödön. Tíz év börtönt és tíz év közügyektől eltiltást kértek a férfire.

Viharos volt a kapcsolatuk

A vádirat szerint a férfi és a párja kapcsolata elég viharos volt, mert előbbi sokat féltékenykedett. Előfordult, hogy a férfi a nő kocsijának a szélvédőjét is betörte egy veszekedés során. Az elkövető alkalmi munkát vállalt 2021 júliusában az egyik ismerősénél, ahol napközben italozott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Összevesztek a kocsiban

A munka végeztével a férfit ismerőse vitte a barátnőjéhez, akit megláttak útközben és felvettek. A nő és az elkövető már a kocsiban összeveszett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Árokba lökte és többször megszúrta

Az ismerős később Gödön a Duna úton rakta ki őket. Miközben gyalogosan haladtak tovább veszekedtek, majd a férfi árokba lökte és többször is megszúrta a barátnőjét.

Elmenekült a férfi

A támadásnak az vetett véget, hogy az utcában lakók felfigyeltek a cselekményre és kiabálva közelítettek feléjük. Erre az elkövető elmenekült és futás közben eldobta a kést is.

A kórházban belehalt sérüléseibe

Az asszony a mellkasán, vállán, bordái között és felkarján szenvedett el szúrt sérüléseket, amelyek következtében kórházi ápolása során elhunyt.

Nem ismerte el tettét

K. László nem ismerte el a tettét a nyomozati szakban, és a kérdésekre sem válaszolt a kihallgatásai során. Az igazságügyi elmeorvos-szakértők megállapításai szerint nem elmebeteg, és kóros elmeállapotban sem szenved, azaz büntethető.

Videón az elkövető

Forrás: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Fejszével végezte ki szállásadóit

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy fejszével végezte ki alvó szállásadóit, a negyvenes éveiben járó Krisztiánt és a nyugdíjas Józsi bácsit egy 18 éves fiatalember, két áldozatát ráadásul könyörtelenül meg is csonkította. A szörnyű rémtett három éve történt Diósdon. Z. Zsoltot a napokban ítélte el a bíróság. 

Vásárolni ment a benzinkútra

A férfi a gyilkosság után egy közeli benzinkúton alkoholt, csokoládét és energiaitalt vett, majd visszament a házhoz. Onnan hívta a központi segélyhívó számot és bejelentette, hogy baltával halálra verte két ismerősét. A helyszínelők is elborzadtak, amikor beléptek a diósdi házba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció