A Váci NKSE női kézilabdacsapatának tíz játékosa is elkapta a koronavírust. A csapat tagjait folyamatosan tesztelték, a tünetek múlt héten jelentkeztek a játékosoknál.

A váci női kézilabdacsapatának 10 játékosa is koronavírus-fertőzött lett.  A csapat közleményében azt írja, hogy május 25-én kezdtek újra visszatérni a régi kerékvágásba, ekkortól folytatták a közös munkát, az egészségügyi ajánlásokat betartva.

A csapattagokon és a stáb tagjain heti kétszer végeztek koronavírustesztet, amelyek eddig végig negatív eredményt mutattak.

A múlt héten azonban több játékos is a koronavírus tüneteit kezdte el tapasztalni magán, ekkor mindenkinél PCR-tesztet végeztek, amely kimutatta, hogy a női kézisek közül tízen is elkapták a fertőzést. A szakmai stáb tagjai közül senki nem kapta el a koronavírust.

„A pozitív teszteredményt kapott játékosok teljesen tünetmentesek, jól vannak, azonban a szabályok szerint két hétig karanténba lesznek. Ez azt jelenti, hogy a leghamarabb július 20. után kezdődhet újra a munka. Az újrakezdést újabb PCR-tesztek, valamint terheléses és kardiológiai vizsgálatok előzik majd meg, ugyanis a jelenlegi helyzetben játékosaink egészsége a legfontosabb” – írták a bejegyzésben.

Kiemelt kép: Váci NKSE csapata mérkőzés előtt – Forrás: Facebook/Váci Női Kézilabda Sportegyesület