A közel tízszeresére emelkedett távfűtési költségek miatt a Dunaújvárosi Egyetem a digitális oktatás mellett döntött, amely lehetővé teszi azt, hogy az intézmény takarékossági okokból az egyes épületeket a fűtési időszakban mellőzze. 

A koronavírus alatt kipróbált tananyagok

A DUOL arról ír, hogy az egyetem kiváló online tananyagokkal rendelkezik, amelyeket már a COVID világjárvány időszaka alatt többszörösen is kipróbált és sikeresen alkalmazott. Az egyetemen dolgozók a digitális oktatás lebonyolítása terén nemcsak tapasztalatot, de jó gyakorlatokkal rendelkeznek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Digitalizáció korszaka

2022-es évet írunk, a jelen időszak a mindent átformáló digitalizáció korszaka is egyben – írták. A rugalmas működési megoldásokat a DUE mindig is előnyben részesítette, így az egyetem ügyviteli működését is örömmel támogatja az online alkalmazások használatával. 

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem maradnak el a rendezvények

Az előre eltervezett programokat a Dunaújvárosi Egyetem az idén is megtartja. Például várják a tudomány iránt érdeklődő látogatókat a 2022. november második hetében a Tudományos Hét rendezvényein.

Bemutatják az egyetemet

De lesznek nyílt napok is, ahol a diákok tájékozódhatnak az egyetem által kínált képzésekről, a felvételi lehetőségekről, illetve megismerhetik a Campus területét és laborparkját is. Idén a nyílt napot 2022. november 10-én és 2022. december 17-én tartják.

3 hétig zárva a Corvinus

Nemcsak a Dunaújvárosi Egyetem spórol, a Budapesti Corvinus Egyetem több hétre bezár decemberben és januárban, a hallgatók a karácsony előtti napokban, majd január 16-tól vizsgázhatnak.

Marad az őszi szünet

A Corvinuson az őszi félév szorgalmi időszaka és az őszi szünet változatlan hosszúságú lesz, a félév december 18-án ér véget.

Rövidebb lesz a vizsgaidőszak

Vizsgázni december 19-23. között, illetve január 16. és február 5. között lehet majd, a záróvizsga-időszak pedig január 30-tól február 5-ig tart majd. Ez utóbbi egyébként kéthetes szokott lenni, így felére rövidítették le – írja az Eduline.

Lesz idő tanulni

Az egyetemen eredetileg úgy tervezték, hogy 2022. december 23-a és 2023. január 2-a között lesznek zárva az oktatási épületek, ám a mostani döntés alapján december végétől egészen január 15-ig tart majd a szünet.

Változik a tavaszi félév is

A változások a tavaszi félév elejét is érintik. Elmarad a projekthét, a szorgalmi időszak tizenhárom hétig, 2023. február 20-tól 2023. május 26-ig tart majd, a tavaszi szünet pedig április 3-a és 6-a között lesz.

Más egyetemeken is megváltozik az élet

Kedden jelentette be a Pécsi Tudományegyetem, hogy idén nem tartanak őszi szünetet takarékossági okokból, és az ELTE hallgatóinak is elmarad az őszi pihenő, erről még a félév elején döntött az intézmény. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dunaújvárosi egyetem