Több Budapest környéki településnek már megvan a polgármestere. Az agglomerációban Monoron, Maglódon, Perbálon és Ürömön nem kapott kihívót a polgármesterjelölt, így egy érvényes szavazat is elég lesz ahhoz, hogy hivatalos végeredmény szülessen.

Monoron, Maglódon, Perbálon és Ürömön a polgármesterjelöltek akár vasárnap reggel is pezsgőt bonthatnak. Ezeken a településeken csak egy polgármesterjelölt indult a település vezetéséért.

Monor

Darázsi Kálmán polgármesterjelölt, Monor – Forrás: Gemini tv

Monoron a jelenlegi alpolgármester pályázik a posztra. Dr. Zsombok László, a jelenlegi településvezető nem indult újra. Az ő helyére Darázsi Kálmán, alpolgármestert indították a kormánypártok. A választási törvény értelmében, amennyiben egy posztra csak egy jelölt van, akkor mindössze 1 érvényes szavaz is elég ahhoz, hogy az induló megnyerje a választást.

Maglód

Tabányi Pál, polgármesterjelölt, Maglód – Forrás: Williams Tv

Ugyanez a helyzet Maglódon is. Ott Tabányi Pál az egyetlen jelölt. Ezért egészen biztos, hogy a jelenlegi polgármester a következő öt évben is folytathatja munkáját.

Perbál

Vargas László, polgármesterjelölt, Perbál

Perbálon Varga László jelenlegi polgármester utóda saját maga lesz. A Zsámbéki-medence településén ugyanis senki más nem akart rajta kívül polgármester lenni, az ő széke is biztos.

Üröm

Ürömön is hasonló a helazet, mint Perbálon. A jelenlegi polgármester Laboda Gábornak nem akadt kihívója. Borítékolható, hogy a jelenlegi polgármester még öt évig biztosan folytatja.

Laboda Gábor polgármesterjelölt, Üröm

Kiemelt kép: illusztráció