Több mint 300 millió forintot zárolt a NAV Doszpot Péter vállalkozásának egyik számláján. A volt budapesti sztárnyomozó nem tagadta a hírt, ám állítja: nem követtek el jogsértést.

Több mint 300 millió

A Blikk beszámolója szerint néhány héttel ezelőtt egy határozat alapján zárolta az adóhatóság a törökbálinti székhelyű cég számláját. A számlán több mint 300 millió forint volt, az inkaszót pedig azért kapták, mert egy költségvetési csalás gyanúja miatt indult ügyben felmerült a cég neve. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem követtek el jogsértést

Ezt követően a büntető ügyben keletkezett kár miatti vagyonbiztosítás érdekében rendelték el a zár alá vételt. Doszpot Péter az ügy kapcsán egyértelműen állítja, nem követtek el jogsértés. Az egykori sztárzsaru szerint egy partnercégük került vizsgálat alá, akiknek több tucat másik cég is dolgozott, valamint számlázott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Rutinszerű eljárás

A nyomozás során viszont rutinszerű eljárás, hogy a hatóság minden beérkezett számlát, illetve céget vizsgál, akik valamiféle kapcsolatban álltak a költségvetési csalás miatt indított bűnügyben érintett vállalkozással. Így fordulhat elő, hogy ezeknél a vállalkozásoknál is elrendelhetik a zár alá vételt.

Nincs titkolnivalójuk

„Nincs titkolnivalónk, nincs rejtegetni valónk, sajnos a gazdasági élet ilyen, ha valahol van valami gikszer, akkor előfordulhatnak ilyen kellemetlenségek. Nem kerültünk csődhelyzetbe, nem vesztette el a hitelét a vállalkozás, a vizsgálat végén feloldják a zárlatot. Addig sem költjük a pénzt, minden rosszban van valami jó. Ahogy a rendőri munkám során, a vállalkozásaimnál is a törvényesség, a tisztesség az első, ez eddig is így volt, ezután is így lesz.” – magyarázta a lapnak az ex zsaru.

Erről a cégről lehet szó

Doszpot Péter arról nem beszélt, melyik cége került bajba, továbbá ennek kapcsán a NAV sem adott ki több információt. A portál azonban úgy tudja, hogy a korábban az MSZP színeiben országgyűlési képviselőként is tevékenykedő Doszpot Péter egyik vagyonvédelmi-biztonsági cégéről lehet szó.

Zsebbe fizettek

A cég vélhetően bedolgozott egy másik, a biztonsági piacon dolgozó vállalkozásnak, akikről időközben kiderült, hogy zsebbe fizették az alkalmazottakat, így elkerülve az adók és egyéb járulékok kifizetését.

Több megbízás

Doszpot Péter most zár alá vett cége az utóbbi pár évben több megbízást is teljesített közösen a Török Biztonsági Szolgálat (TörökSec) Kft.-vel, egyebek között a Legfőbb Ügyészség informatikai központjának védelmét is ők látták el.

Nem történt gyanúsítás

Az egyik legnagyobb hazai áruházlánc védelmét is biztosító céggel viszont már máskor is rendeltek el hasonló zár alá vételt, viszont az ügyben konkrét gyanúsítás még nem történt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Doszpot Péter – Forrás: Fem3