Már több mint 8 ezer magyar állampolgár hunyt el a koronavírus miatt. A legfrissebb adatok szerint szombaton 185-en haltak meg. A kormány várhatóan hétfőn dönt a szentestei korlátozásokról.

Közel 3 ezer új fertőzött

2 967 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 302 989 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

8 ezer felett az áldozatok száma

Elhunyt 185 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 8099 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 97 443 fő, az aktív fertőzöttek száma 197 447 fő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

3. napja 180 felett a halottak száma

Ez az ötödik legmagasabb napi halálozási szám. Ez a harmadik egymást követő nap, amikor 180 felett van az áldozatok száma.

Halottkonténerek Nyíregyházán

A nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház udvarára és a város Északi temetőjébe halotthűtő konténerek érkeztek. Erről a helyi lakosok értesítették a szabolcsihir.hu portált, ami az esetről beszámolt.

Biztonsági tartalék

„A hűtőkonténer intézményünkben jelenleg biztonsági tartalékként szolgál. Felkészültünk a legrosszabb esetre, ha a járvány miatt a halálozások száma tovább emelkedne, akkor is méltó módon tudjuk elhelyezni az elhunytakat” – mondta a lapnak Vitkai Éva, a kórház sajtófőnöke. 

7 ezer felett a kórházban kezeltek száma

 Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 22%-a budapesti. 7 022 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 520-an vannak lélegeztetőgépen.

Ez is érdekelhet

Kis Grófo koronavírusban elhunyt édesapjának temetésén sok gyászoló nem foglalkozott a járványügyi előírásokkal

December 21-én dönthetnek a szentestéről

A szentestét érintő korlátozásokról az M1 híradója szerint várhatóan december 21-én dönt a kormány. A gyógyultakkal kapcsolatban a Telexnek nyilatkozó virológus azt mondta: velük sem biztonságos z együtt karácsonyozás, ugyanis nem tudni, hogy tényleg védettek vagyunk-e miután leküzdöttük a fertőzést.

Kiemelt kép: fekete zászlók a Bikás parkban a koronavírus áldozatainak emlékére – Forrás: Facebook/Demokratikus Koalíció