Kétórás figyelmeztető sztrájkot tart kedd délután a Volánbusz második legnagyobb szakszervezete. Országos szinten 2600 járat marad ki, köztük a solymári, budakeszi, budaörsi és péceli vonalon lehetnek fennakadások.

Sztrájktörés

A Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) elnöke szerint a cég vezetése alkalmilag felvett, vagy szabadságról behívott, a sztrájkban nem érintett sofőrökkel akarja megoldani a helyzetet. Ez viszont a szakszervezet szerint jogellenes. A BudaPestkörnyéke.hu legfrisseb híreit ide kattintva érted el!

Megkérdezték a sofőröket

A közlekedési vállalat felmérte, hány sofőrre nem számíthat a sztrájk miatt. A válaszok alapján módosíthatták a buszvezetők beosztását, hogy minél kevesebb járat maradjon ki. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Negyven százalék

A szakszervezet az idei 10 százalékos bérfejlesztés mellé 10 százalékos alapbéremelést szeretne, a jövőre ígért 5 százalék helyett pedig 20 százalékot. Ez a 40 százalék a jelenlegi inflációs ütem mellett a reálkereset vásárló értékének megőrzéséhez lenne csak elegendő.

Útiköltséget is kérnek 

A sofőrök buszvezetők bejárási költségtérítésének emelését is el szeretnék érni.A reggeli járatok sofőrjei  saját autóval mennek el a garázsokba felvenni a buszokat, amire kilométerenként jelenleg 40 forintot kapnak. 

Nagy lesz a kimaradás

Országosan 25 városban 295 helyi járat maradhat ki. A vállalat a munkabeszüntetés alatt is biztosítja az elégséges szolgáltatásokat a jogszabályban foglaltaknak megfelelően

Budapest is érintett

A ma délutánra meghirdetett kétórás figyelmeztető sztrájk az összes megyére és Budapestre is kiterjed. Az előzetes tervek szerint összesen 2630 járatot érint. 

Káosz a főváros környékén

A munkabeszüntetés különösen nagy hatású lehet Pest megyében. A főváros környékén ritkábban járnak majd a Volánbuszok Budakeszi, Solymár, Nagykovácsi, Budaörs, Pécel és Budapest vonalain 14 és 16 óra között.

Folytathatják a sztrájkot

A mai, kétórás figyelmeztető sztrájk után akár többnapos munkabeszüntetés is bekövetkezhet. A  szakszervezet szerint,  nem tudnak megegyezni a vállalattal, folytatni fogják a munkabeszüntetést.

Megbénulhat Budapest

Egy több napos buszos sztrájk esetén megbénulhat Budapest közlekedése. Az agglomerációból személygépkocsikkal jönnének be az itt dolgozók, autóval hoznák a gyerekeket iskolába, amit nem bírna el a főváros forgalma. A BudaPestkörnyéke.hu legfrisseb híreit ide kattintva érted el!