Elérte a rezsiválság a rendőrséget is. Energiatakarékossági okokból összesen 112 rendőrségi épületet zártak be ideiglenesen hazánkban, 17-et pedig véglegesen. Az ott dolgozók másik épületben vagy másik településen dolgoznak tovább.

Rendőrőrs nélkül maradnak

Az energiatakarékosság jegyében meghozott döntés miatt több olyan település is rendőrőrs nélkül marad, ahol a korábbi tapasztalatok szerint szükség lenne az egyenruhások aktív jelenlétére. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem szerencsés

Valószínűleg nem szerencsés, ha nem, vagy csak ritkábban fognak majd járőrözni a rendőrök ezeken a helyeken – fogalmazott a Független Rendőrszakszervezet főtitkára.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bezárások országszerte

Pongó Géza szerint akár 6-8-10 település egységét is érintheti, hogy nincs rendőri szervezet a területükön. Pest megyében csak Letkés települést érinti a döntés, de például Zalában 25, Bács-Kiskun megyében pedig 14 létesítményt zárnak be.

Borsodban is spórolnak

A Miskolci Rendvédelmi Technikumban 3 oktatási épületet, 2 kollégiumot, valamint 1-1 könyvtárat, és tornatermet is ideiglenesen bezártak, illetve a Készenléti Rendőrség 2-2 rekreációs központja és üdülője, valamint 1 uszodája is lakat alá kerül egy időre.

17 végleges bezárás

A nyilvánosságra került lista szerint országosan 16 rendőrőrsöt, 78 körzeti megbízotti irodát, 5 autópálya rendőrséget, 7 egyéb rendőrségi épületet, valamint 23 oktatási/rekreációs épületet zárnak be. Összesen 17 helyen véglegesen lakat kerül az épület ajtajára.

Nem tölthetik a telefont

A nyitva maradó épületeknél is takarékoskodni kell. A rendőrök arról számoltak be, hogy sok helyen tilos például telefont tölteni, vagy vízmelegítőt használni, teát, kávét főzni – hangzott el az RTL Híradójában.

Optimalizált a rendőrség

Az ORFK illetékesei úgy fogalmaztak: az előírt energiatakarékossági szempontok figyelembevételével a rendőrség felülvizsgálja és optimalizálja egyes egységeinek elhelyezését, illetve a vonatkozó energiatakarékossági jogszabályoknak és normáknak megfelelően csökkenti az intézményeiben felhasználandó energia mennyiségeket.

“Ez csak átszervezés”

„Ez nem azt jelenti, hogy egyes szervezeti egységek működése megszűnik, hanem azt, hogy az ott dolgozók elhelyezése, szolgálati tevékenysége más objektumokban történik” – tették hozzá.  

Nem befolyásolja a munkát

A rendőrségi vezetők szerint a kényszerű átszervezések a rendőrségi feladatok eredményességét nem befolyásolják, a rendőrség a közrend fenntartását a megváltozott körülmények között is maradéktalanul ellátja. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció