Több napra is leállhat a vasúti közlekedés Nagymaros és Verőce között, miután szombaton kisiklott egy tehervonat 9 kocsija. A kisiklott kocsik közül 4 felborult, több tízmilliós lehet a kár.

Kárfelmérés, helyreállítás

A kisiklott tartálykocsik üresek, de nincsenek kitisztítva, ezért a MÁV vegyi elhárító csapata és a Katasztrófavédelem szakemberei megvizsgálták azokat. Szivárgást nem észleltek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több napra leáll a közlekedés

A baleset következtéen jelentősen rongálódott a vasúti pálya, pl. jelzőberendezések, váltók is. Várhatóan csak a kocsik visszaemelése, elszállítása után állapítható meg az okozott kár mértéke és a helyreállítás ideje. A műszaki mentés és a helyreállítás várhatóan több napig tarthat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Darut várnak a helyszínre

A kocsik visszaemeléséhez Szolnokról egy nagy teherbírású vasúti daru fog érkezni Nagymarosra. A vasúttársaság szakemberei arra törekednek, hogy legalább egy vágányon minél előbb megindulhasson a közlekedés.

Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook

Kisiklott vonat

Amint arról beszámoltunk, egy Nagymaros állomásra bejáró tehervonat 9 kocsija kisiklott, ebből 4 kocsi pedig felborult, illetve keresztbe fordult a vágányokon.

Nem járnak a vonatok

A műszaki mentés ideje alatt – bizonytalan ideig – szünetel a forgalom Nagymaros és Verőce között, emiatt pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között. A Budapest-Vác-Szob vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani.

A pótlóbuszok megállási helyei

  • Vác autóbusz-állomás (Galcsek György utca)
  • Verőce Fűrésztelep (Volánbusz megállóhely)
  • Kismaros (Volánbusz megállóhely)
  • Nagymaros–Visegrád (Visegrádi komp felé balra mutató jelző táblánál)
  • Nagymaros vasútállomás (balra – Visegrádi utca, jobbra – gyalogos aluljáró)
  • Zebegény vasúti megállóhely – ideiglenes autóbusz-megállóhely (megállás a jobbra kanyarodó sávban a vasúti aluljáró előtt)
  • Szob alsó esetében – Szob SZTK Volánbusz megállóhely
  • Szob vasútállomás (Volánbusz megállóhely)

Megváltott jegyek

Vác-Verőce-Nagymaros -Szob között a Volánbusz elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket a menetrend szerinti járatain.

Nemeztközi járatok

A nemzetközi Metropolitan EuroCity vonatok (EC 275, EC 274, EC 272, EC 277, EC 270, EC 279, EC 281) eredeti szerelvényei egyelőre Szobról fordulnak vissza Pozsony felé. Szob és Vác között mindkét irányban pótlóbuszok szállítják az utasaikat, Vác és a Nyugati pályaudvar között pedig motorvonat közlekedik a nemzetközi vonatok szerelvényei helyett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/MÁV