Több tömegközlekedési járat útvonala is változik vasárnap egy ünnepi futóverseny miatt, emellett több utcát is lezárnak. Néhány járat nem ott áll meg, illetve nem ott közlekedik.

Alaposan bekavar a rendezvény

Forgalomkorlátozásokra kell számítani 2022. december 4-én, vasárnap várhatóan 7 és 16 óra között a belvárosban „Mikulásfutás” futóverseny miatt. Az érintett közösségi közlekedési járatok módosított útvonalon közlekednek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A rakpart felejtős lesz

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki tájékoztatása szerint lezárják a forgalom elől a Fővám tér Corvinus Egyetem előtti szakaszát 7 és 16 óra között; a Salkaházi Sára, a Jane Haining és a pesti alsó rakpartot a Közraktár utca és a Jászai Mari tér között várhatóan 10:50 és 14:30 között.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A tömegközlekedési járatokat is érinti

Emellett a futás útvonalán szakaszos és időszakos lezárásra kell számítani a Fővám téren, a Belgrád rakparton, az Irányi utcában és a Március 15. téren. A tömegközlekedési járatokat is érintik az változások.

Több busz máshol áll meg

Várhatóan 10:50 és 13:50 között módosított útvonalon közlekedik a 15-ös és a 115-ös autóbusz a Boráros tér felé, nem érinti a Március 15. tér és a Fővám tér megállót, helyette a Ferenciek terén a 7-es busz megállójában és az Astoriánál a szálloda előtt, az M3-as pótlóbusz megállójában áll meg.

A kettes villamos kimarad egy szakaszon

A 2-es, a 2B és a 2M villamosok várhatóan 10:50 és 14:30 között a Jászai Mari tér és a Széchenyi István tér, illetve a Közvágóhíd / Pesterzsébet, Pacsirtatelep / Keleti pályaudvar és Boráros tér között közlekednek, az Eötvös tér és a Zsil utca közötti megállókat nem érintik.

A trolibusz több megállóját is máshol érdemes keresni.

A 83M trolibusz a lezárás idején a Közraktár utca és a Fővám tér helyett a 15-ös és 115-ös autóbusz Czuczor utca és Török Pál utca megállójában áll meg. A 105-ös és a 178-as autóbusz várhatóan 10:50 és 14:10 között a Gyöngyösi utca felé nem érintik az Eötvös tér, a József nádor tér és a Deák Ferenc tér megállókat, helyette a 7-es busz Ferenciek tere, Astoria, Uránia és a 9-es busz Deák Ferenc tér megállójában áll meg.

Két év után lesz újra

A Turizmus.com beszámolója szerint Budapest Sportiroda (BSI) két év kényszerszünet után rendezi meg ismét az eseményt. A fővárosiak mellett az ország 180 településéről érkeznek alkalmi futó Mikulások a Fővám tér környékére, ahol a résztvevők az öt vagy a 2,6 kilométeres táv közül választhatnak.

A célban hóesés lesz

Ezek mellett a legkisebbeknek és a családoknak lehetőségük lesz a 900 méteres futam teljesítésére is. A hetedik alkalommal sorra kerülő Mikulásfutáson a Fővám térről hópelyhek között indul majd el a mezőny, és a pesti alsó rakparton végigfutva, a Parlament előtti felhajtónál lesz a forduló, majd a célba érkezésnél ismét hóesés fogadja a Mikulásokat.

Adományozni is lehet

A rendezvény vasárnap 11 órakor rajtol és várhatóan 15 óráig tart majd. A BSI az idén az ÁGOTA Alapítvány részére gyűjt játékokat, írószereket, iskolaszereket, amelyeket egy ünnepség keretein belül adnak át az állami gondozott gyerekeknek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ilyen volt korábban

(Kiemelt képünk forrása a Facebook.)