A vágányok karbantartása miatt pénteken és szombaton változik a villamosok közlekedése a Népszínház utcában – közölte a Budapesti Közlekedési Központ szerdán.

Módosított útvonal

A BKK azt írta, hogy a 28-as, 28A és 62-es villamos módosított útvonalon a Keleti pályaudvarig, a 37-es és a 37A villamos pedig csak a Magdolna utcáig jár. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A hétvégén

A hétvégén a 28-as és a 28A villamos a Keleti pályaudvar M és az Izraelita temető, illetve Új köztemető között közlekedik. A 37-es és a 37A villamos rövidített útvonalon, a Magdolna utca és az Újköztemető, illetve Sörgyár között jár. A 62-es villamos a Keleti pályaudvar M és Rákospalota, MÁV-telep között közlekedik.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Villamospótló

A hétvégén a Népszínház utcai villamosok helyett 28-as villamospótló buszjárat közlekedik a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) és az Orczy tér között – ismertette a BBK.

Átszállás

A pótlóbuszról a villamosokra a Magdolna utca megállóhelyen, a 28-as és 62-es villamosokról a pótlóbuszra pedig az Orczy térnél lehet átszállni.

Kőbánya felől

Kőbánya felől a belváros a 9-es busszal, illetve átszállással trolibuszokkal is megközelíthető. “A Népszínház utca környékéről a 99-es és a 217E buszok biztosítanak alternatív eljutási lehetőséget a közlekedőknek” – olvasható a közleményben.

A 4-es 6-os közlekedése is változik

Karbantartás miatt változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén – közölte szintén a Budapesti Közlekedési Központ.

Két szakaszon

A közlemény szerint pénteken 17.30-tól hétfő hajnalig és július 9-10-én, szombat-vasárnap a 4-es és a 6-os villamos két szakaszon jár: a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között, valamint 4-6-os jelzéssel a Széll Kálmán tér és az Oktogon között.

Pótlóbusz

A Boráros tér és a Nyugati pályaudvar között a 4-6-os pótlóbusszal lehet utazni, amelyre a Mester utca/Ferenc körút megállónál és a Nyugati pályaudvarnál lehet átszállni.

Éjszakánként

Éjszakánként a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusz jár majd. A villamosok közlekedése a vágányok Blaha Lujza téri karbantartása miatt változik – írták. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció