Több autó ütközött össze szerda reggel az M7-esen Törökbálintnál, az M3-ason pedig egy felborult kamion miatt van óriási dugó Kál térségében. Ismét beálltak az agglomerációs utak Budapest környékén.

Az M7-es autópályán, a Budapest felé vezető oldalon Törökbálint térségében a 13-as km-nél, több jármű balesete miatt a leálló sávot lezárták.

Lezárták az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalát is Kál közelében, mert ott egy kamion borult fel szerda reggel – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrök az utat a helyszínelés idejére zárták le. Torlódásra kell számítani, kerülni Ludas irányába lehet.

A reggeli forgalomban lassabb a haladás a főváros irányába, az M3-as autópálya bevezető szakaszán, a 10-es főúton, az ürömi körforgalomnál, a 31-es főúton Mendénél és Maglódnál, az 51-es és az 510-es főutakon Dunaharaszti térségében, valamint a Pesti úton, Pécel és az M0-s autóút között. 

Az M2-es autóúton a főváros felé Dunakeszi térségében is araszolásra kell készülni az M0-s autóút csomópontja előtt.

Ez érdekelni fog! Halálutak: az alábbi térképen minden pötty egy balesetet jelöl

A fenti tértépen 16951 pöttyöt látsz. Mindegyik egy balesetet jelöl. A rendőrségi adatok alapján a legtöbb karambol péntekenként 16 és 17 óra között történik. Az agglomerációban a legtöbb halálos baleset az M2-esen és az 51-es úton volt.

A Központi Statisztikai Hivatal látványos interaktív térképet készített a rendőrség baleseti adatait felhasználva. Magyarországon 2018-ban összesen 16951 személyi sérüléssel járó baleset történt, ez látszik a fenti térképen.

A péntek délután a legveszélyesebb

Az utóbbi évek adatai alapján a legtöbb baleset péntekenként délután 4 és 5 óra között, a legkevesebb vasárnaponként történik. Az év legveszélyesebb hónapjai a július és az augusztus. A teljes cikket ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Az M3-ason felborult kamionról készült fotó -Forrás: Facebook/M0 – M1 – M3 – M5 – M7 Hírek – Információk 0-24 csoport