Négy személyautó ütközött össze Pesterzsébeten, a Helsinki út és a Torontál utca találkozásánál, emiatt órákra teljes szélességében le kellett zárni az utat. A balesetet egy Soroksár felé haladó KIA ittas férfi vezetője okozta, aki a záróvonalat átlépve kielőzte a pirosnál álló sort, ám megijedt és visszarántotta jobbra a kormányt. Ezután már nem volt megállás. Beszámolónk végén láthatják helyszíni felvételeinket.

Ittas sofőr ámokfutása

A balesetet egy Soroksár felé haladó KIA Carens ittas férfi vezetője okozta, aki a záróvonalat átlépve kielőzte a pirosnál álló sort, ám a Torontál utcából jobbra, a Soroksári út felé kikanyarodó autó miatt megijedt és visszarántotta jobbra a kormányt. Ott viszont belerohant a sor elején a belső sávból zöld jelzésre indulni készülő Hyundai i30 hátuljába, illetve a külső sávban álló Mercedes E200 bal oldalába. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Négyes ütközés

A Mercedes az ütközés következtében a jobb oldali járdára sodródott, a Hyundai pedig keresztbe csúszott, át a szembejövő oldalra. Ott egy zöldön érkező Mazda 323 a Hyundai jobb hátsó oldalának ütközött, ennek hatására pedig az i30 a Torontál utca torkolatánál lévő járdaszigetre csapódott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kirobbantak a légzsákok

Mind a négy autóban csak a sofőr ült és mindegyik férfi használta is a biztonsági övét, így csak a kirobbanó légzsákok okoztak a Mazda és a Hyundai vezetőjének orrsérülést, vélhetően orrtörését, ezt a későbbi vizsgálatok fogják kideríteni. De ők is ki tudtak szállni a két roncsból saját erőből, majd egy villanyoszlop tövében, vérző, illetve feldagadt orral várták a segítséget. Mindkettőjüket hordágyra fektették, majd kórházba szállították a nagy erőkkel a helyszínre érkező mentők, mint ahogy a KIA zavartan viselkedő, ittas sofőrjét is kórházba vitték, de őt vérvétel céljából.

Hatodik sebességben

Érdekesség, hogy a dupla ütközést elszenvedő Hyundai sebváltója hatodik fokozatban volt, pedig még el sem indult az első ütközés előtt – a sofőr vélhetően a sodródás, majd a második ütközés során a sebváltóba kapaszkodott jobb kézzel.

Roncsok a járdán

A fővárosi hivatásos tűzoltók ide is vonultak, áramtalanították, majd a járdára tolták az úttesten álló roncsokat, valamint a forgalmat irányították. A Helsinki, illetve a Grassalkovich úton érkezőket bő két órán keresztül a Torontál utcánál a H6-os HÉV pályájára terelték, ahol felváltva közlekedhettek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK