Alig telt el pár nap a tragikus Soroksári úti karambol óta és újra egy száguldózó fiatal férfi okozhatott komoly balesetet a méregdrága sportautójával. Hétfő estefelé a Petőfi hídon történt tömegbaleset.

Felrongyolt a hídra a sport Audi

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál információi szerint egy Audi RS4 kombi nagy sebességgel haladt hétfő délután az újbudai Irinyi József utcán a Petőfi híd budai hídfőjén, amikor egy gyors sávváltás közben összeakadt az éppen megelőzött Renault Megane kombival. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiszakadt az Audi kereke

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Irányíthatatlan lett

A koccanástól mindkét autó irányíthatatlanná vált; a Renault egy, a külső sávban haladó Toyota RAV4 bal hátsó részének ütközött, majd a villamossínekre csúszva állt meg.

Alig maradt valami a kisautóból

Komoly rombolás

Az Audi igen komoly rombolást végzett: előbb szintén a villamospályára sodródott, majd onnan keresztbe fordulva a külső szalagkorlátnak vágódott, ahonnét még mindig jelentős sebességgel tovább csúszva egy KIA hátuljába csapódott.

Csúnyán összetört az Audi oldala is

Megpördült

A KIA megpördült a tengelye körül, az Audi pedig eközben még egyszer a szalagkorlátnak rohant, majd onnét visszapattanva a másik irányba fordulva végül a sávokon keresztben állt meg.

Apa és fia

A Renault-ban apa és fia utazott, az Audit egy fiatal férfi vezette, ahogy a Toyotát is, a KIA-ban pedig egy fiatal pár ült; a kiérkező mentők mindenkit megvizsgáltak, de többek között a kirobbanó légzsákoknak is köszönhetően senki sem sérült meg.

Eltalálta az autójukat

A KIA sofőrje feldúltan azt mondta a helyszínen, igazából azt sem tudták, mi történik, csak annyit éreztek, hogy valami nagy erővel eltalálja az autójukat, aztán pörögni kezdtek, arra pedig már nem is tudott visszaemlékezni, hogy a korlátnak ütköztek-e vagy sem.

Óriási torlódás

A környéken nagy torlódás alakult ki, a 4-6-os villamosok helyett bő egy órán keresztül pótlóbuszok közlekedtek a Corvin negyed és az újbudai végállomások között, a közúti forgalom pedig a helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt a villamos pályáján tudott haladni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.