Esztergályos Cecília hatodik férjével 1985 óta él boldog házasságban. Saját gyermeke azonban nem született. Első szerelmétől ugyan négyszer esett teherbe, de a férfi nem akarta, hogy ő világra is jöjjenek. Most Solymáron él hatodik férfjével

Első szerelem

Esztergályos Cecília saját bevallása szerint 18 éves korában lett először szerelmes, amikor még túl fiatal és naiv volt. És ennek meg is lett a következménye, amely egész életére rányomta a bélyegét.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy híres színészt szeretett

„Az első szerelmemet tizennyolc éves koromban kaptam meg, Pécsett egy nagyon nagy színész volt. Ő nem akarattal, de tönkretette az életemet” – mondta a DTK: Elviszlek magammal című műsorban a színésznő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

4 abortusza volt

„Azt mondta, hogy nem akart tőlem gyereket, és nem vesz feleségül. Ezt nem mondtam a mamáéknak természetesen. Utána négyszer voltam áldott állapotban a pécsi balettban, reggel itt voltam a Baross utcai klinikán, majd vonatra fel, és este előadás. Persze hogy nem lehetett gyerekem, hát tönkretettem magam teljesen.”

Szegénységben éltek

Esztergályos Cecília korábban bevallotta, hogy Fülöp Zsigmond volt az első nagy szerelme. „Isten nyugosztalja őt is, és azokat is, akik sajnos nem születtek meg, mert nem lehetett. Egy vaságyon aludtunk a Perczel Mór utcában a Zsigával. Ő azt mondta, hogy nem tud sem gyereket elképzelni, sem rám feleségként tekinteni. Én a Pécsi Balettban vagyok, hová tegyük a gyereket” – mondta a színésznő egy korábbi interjúban.

Fogamzásgátlót szedett

Esztergályos Cecília igyekezett feldolgozni és elengedni, ami vele történt. Elkezdte szedni az antibébi-tablettát, majd miután tíz évvel később abbahagyta, mert már nagyon vágyott egy kisbabára, és az időt is elérkezettnek látta, nem esett teherbe.

Azt hitte, a másikban van a hiba

Több házassága emiatt futott zátonyra, mert hitt abban, hogy termékeny maradt, és talán a másikban van a hiba. Hatszor házasodott. „Minden házasságom arról szólt, hogy gyereket szülhessek. Szerelmes lettem, férjhez mentem, reménykedtem… Hátha ebből a csodából megfogan egy baba. Amikor ez nem sikerült – hiába szeretett a férjem, és én is őt –, elváltam, és újra próbálkoztam. Azt gondoltam, biztos nem bennem van a hiba, hisz egyszer már voltam áldott állapotban”.

Kapott egy családot

A feldolgozásban végül a festés és a kerámia segített, de a színházi szerepeibe is bele tudta vinni lelki nehézségeit. Saját gyermeke nem születhetett, de jelenlegi férjével, Fonyódi Péterrel egy családot is kapott. 1985 óta házasok, jelenleg Solymáron élnek.

Esztergályos Cecília férjei

Első férje fél évig Bácskai Lauró István filmrendező volt. A második Dvorák István táncművész, a harmadik Takács Sándor taxisofőr, az operaház énekkarának énekese volt. Negyedik férje Dimulász Miklós színész volt. Ötödik férje Incze József színész volt.

Pályafutása

Az Állami Balettintézetben végzett 1960-ban, mint balettművész, ezután került a Pécsi Balett társulatába. A hatvanas évek végén színészi diplomát szerzett. 1991 és 1999 között ő alakította a ’90-es évek egyik legnépszerűbb hazai sorozatában, a Família Kft.-ben Szép Károlyné Ágicát. Ekkor tett szert országos népszerűségre.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Esztergályos Cecília