Liu Shaoang megnyerte vasárnap a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyét a pekingi téli olimpián, ezzel ő lett Magyarország első egyéni aranyérmese a téli játékokon.

1000 méteren bronz

A szám világbajnoka – aki a vegyesváltóval és 1000 méteren is már pekingi bronzérmes, 1500 méteren pedig negyedik volt – a legelőnyösebb, egyes pályáról rajtolhatott az elődöntőben elért idejének köszönhetően. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Magyarország első egyéni aranyérmese a téli játékokon:

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Minden futamát megnyerte

Innen minden futamát megnyerte ebben a szezonban a sprinttávon. Vele futott a kazah Abzal Azsgalijev, az Európa-bajnok orosz Konsztantyin Ivlijev, az olimpiai ezüstérmes kanadai Steven Dubois és a szám vb-bronzérmese, az olasz Pietro Sighel.

Kapcsolódó:

Parádés tempó

Az FTC 23 éves gyorskorcsolyázója remekül kapta el a megismételt rajtot, parádés tempóban rótta a köröket, és minden előzési szándékot gond nélkül visszavert – főleg Ivlijev támadta -, így végül történelmi sikert ért el. Ivlijev lett a második, Dubois pedig a harmadik. A szám világkupagyőztese, a vegyesváltóval pekingi bronzérmes, 1500 méteren hatodik, 1000 méteren pedig két szabálytalanság miatt a mezőny végére sorolt Liu Shaolin Sándor és a vegyes stafétával szintén harmadik helyezett, 1000 méteren még amerikai színekben négy éve olimpiai második Krueger John-Henry egyaránt a negyeddöntőben búcsúzott.

Helyszíni fotó:

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Harmadik érem

A magyar küldöttség már a harmadik érmét nyerte a kínai fővárosban, ugyanis a vegyesváltó és Liu Shaoang 1000 méteren egyaránt harmadik helyen zárt.

Testvére, Liu Shaolin Sándor is majdnem aranyérmes lett

Hatalmas botrány kerekedett belőle múlt hétfőn, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres egyéni döntőjében Liu Shaolin Sándor hiába ért célba elsőként, az állítólagos szabálytalansága miatt elvették tőle az aranyérmet. A magyar küldöttség úgy döntött, megóvja a versenyt, keddre azonban kiderült, továbbra sem adnak igazat a magyar csapatnak, azaz Shaolin nem kaphatja meg az aranyérmet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Liu Shaoang – Forrás: Fotó: MTI/Kovács Tamás